Моуриньо: Финалът не беше добър


И. Ангелов

Моуриньо: Финалът не беше добър

Бившият бос на Манчестър Юнайтед и Челси Жозе Моуриньо критикува финала на шампионска лига снощи. Ливърпул и Тотнъм не впечатлиха португалеца след 2:0 за мърсисайдци на "Уанда Метрополитано". Моуриньо спечели състезанието с Порто през 2003-та и с Интер през 2010-та.

"Аз мисля, че тримата халфове на Ливърпул, ако погледнем позиционирането им, играха в права линия пред четворката защитници. Не си спомняте Хендерсън, Вайналдум, Фабиньо и Милнър да са доближавали атакуващите играчи, или да са достигали наказателното поле. Нищо не направиха. Те стояха в група от седем играчи, бяха много прагматични, много солидни в защита.

"Аз също мисля, че ако това не беше финал на Шампионска лига, а един мач от Висшата лига, или финал в Купата на лигата, всички щяхме да казваме, че мачът не е бил добър. Тъй като това е финал в ШЛ, има емоционален заряд, но качеството не беше добро. Тотнъм трябва да е разочарован, защото загуби и те знаят, че заслужават повече. В тези големи моменти трябва да си на най-добро ниво.

"В крайна сметка всичко се реши от две статични ситуации. Аз мисля, че Ливърпул беше много, много посредствен, и в този мач имаше повече за вземане от Тотнъм. Те нямаха инстинкта на убиец, но това беше свързано повече с психиката, отколкото с качествата им. Те вярваха, но не на 100%."

  Сподели
460