Манчестър и Глазгоу с реми, Валенсия вкара 4 на Иванков (видео)


А. Ганчев

Манчестър и Глазгоу с реми, Валенсия вкара 4 на Иванков (видео)


Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 0:0 с Глазгоу Рейнджърс на Олд Трафорд. Българската звезда Димитър Бербатов бе оставен извън групата от Алекс Фъргюсън.

Макар Юнайтед да атакува през цялото първо полувреме, те съсздадоха само 2 опасни положения пред вратата пазена от Алан МакГрегър. В 12-та минута новото попълнение на домакините, Хавиер Ернандес (Чичарито), имаше възможност да открие резултата за своя отбор, но ударът му с глава мина на сантиметри от вратата. Гостите от Глазгоу не създадоха нито едно заплашително положение пред полският вратар Томас Кушчак през първото полувреме.

Дарън Гибсън отправи удар негова запазена марка от 30-на метра, но за съжаление на него и съотборниците му от Манчестър ударът премина покрай десният стълб на вратата. Докрая на първата част отново Гибсън имаше възможност да отбележи, но отново изстрелът му бе безрезултатен.

Както през първата така и през втората част по-активният отбор бе Манчестър Юнайтед. Двубоят бе помрачен от контузията на Антонио Валенсия в 60-та минута. Той излезе на носилка от терена и принудително заменен от ветерана Райан Гигс. Съотборницете на контузения Валенсия продължиха да атакуват доста по-често, но ударите на Хавиер Ернандес и Уейн Рууни бяха безрезултатни.

Видео: Тук

От същатата група С, отборът на Димитър Иванков, Бурсаспор, загуби като домакин от отбора на Валенсия с 0:4.

Турският отбор започна двубоя с ъглов удар в 5-та минута, когато след центриране на Али Нунез можеше да отбележи, но ударът му с глава бе изчистен от противников играч. Нищо по-интересно не се случи до 16-та минута, когато Валенсия поведе в резултата чрез Тино Коста. Макар гостите да водиха в резултата те не се отказаха да търсят второ попадение и заслужено в 41-та минута Ариц Адурис направи резултата 0:2 в полза на своя тим. До трети гол можеше да се стигне непосредствено преди да завърши първата част, но изстрелът на Пабло Ернандес се отби от напречната греда.

В първите минути на второто полувреме домакините се опитаха да стигнат до гол, но за тяхно съжаление ударът на Нунез мина встрани от целта. Въпреки началният напън на Бурсаспор, гостите отбелязаха 3-то попадение във вратата на Димитър Иванков. Голът бе дело на Пабло Ернандес в 68-та минута. Крайното 0:4 оформи Роберто Соладо десет минути по-късно.

Видео: Тук

  Сподели
115