Ди Франческо: Искаме финал


Н. Гавазов

Ди Франческо: Искаме финал

Старши-треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо не скри желанието си да стигне до финал в Шампионска лига, след като отборът победи Барселона с 3:0 в мач-реванш от четвъртфиналите на турнира и остави каталунците извън борда на турнира.

"Разбира се, ние искаме да стигнем до финала. Какво ни пречи да вярваме в това? Никой не очакваше, че Рома ще стигне толкова далече. Длъжни сме постоянно да се стремим към най-доброто, да работим над себе си и всеки път да вдигаме летвата", заяви Ди Франаческо.

"Винаги поемам върху себе си отговорността  след загубите, както и лошите думи на феновете в социалните мрежи, така че и този път ще направя това. Промених схемата, за да направя по-широка нашата игра, подобрихме действията в контраатака, увеличихме скоростта. Но главната промяна бе във философията на отбора. И трябва да продължаваме да работим в това направление", каза още треньорът.

"Силата на този отбор е в това, той винаги гледа напред, а не назад. В неделя ни чака дербито с Лацио. Винаги е нужно да се гледа близката цел, а тази е точно пред нас", завърши Ди Франчесо.

  Сподели
131