Севиля - Ливърпул: Този път мърсисайдци ще победят


Н. Гавазов

Севиля - Ливърпул: Този път мърсисайдци ще победят

Севиля - Ливърпул
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 21.11.2017 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия:

Севиля и Ливърпул се изправят в най-интересния мач от програмата на Шампионска лига във вторник вечер. Мърсисайдци са лидери в група Е, но само на точка от андалусците, а в същото време Спартак Москва е трети, на два пункта от Севиля и на три от Ливърпул. Нещата така могат да се развият в този квартет, че в последния кръг да станем свидетели на чудовищна интрига, която да държи в напрежение и трите отбора.

По принцип Севиля играе силно на домашната сцена. Отборът няма загуба на собствена земя, със седем победи и две равенства, като последните си три мача андалусците взеха много трудно, с резултати от по 2:1.

В същото време Ливърпул пристига със серия от четири поредни успеха, в които вкара 13 гола и допусна само едно попадение. Формата на "червените" навън обаче не е постоянна и това се вижда от резултатите при гостуванията на Манчестър Сити и Тотнъм във Висшата лига, както и на Спартак Москва в Шампионска лига.

Кариско и Пареха са контузени от домакините, така че ще видим традиционната защитна линия на андалусците в лицето на Ескудеро, Ленглет, Кяйер и Меркадо. Схемата на игра ще е 4-3-3. Гостите са без контузения Матип, а Лалана все още не е напълно възстановен. Клайн не е регистриран за участие в групите на Шампионска лига.

По-рано през сезона двата отбора направиха много здрав мач на "Анфийлд", който завърши при резултат 2:2. В интерес на истината тогава Ливърпул изпусна да помете противника си, но накрая севилци можеха да вкарат своя трети гол.

Предполага се, че утрешната среща почти ще копира първия мач. Да, напрежението да не бъдат загубени трите точки ще тегне над 22-та, но философията на двата тима е атакуващият футбол, така че очакванията са да видим няколко гола в срещата. Много е вероятно съперниците отново да не се победят и "Х"- а изглежда най-реален, но добрата форма на Ливърпул и това, че мърсисайдци подобриха играта си в защита дава пълно основание на по-смелите играчи да заложат на победа на гостите.

Прогноза: Севиля - Ливърпул 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160