Гуардиола: Наполи е най-добрият отбор, който съм срещал


Н. Гавазов

Гуардиола: Наполи е най-добрият отбор, който съм срещал

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за мача с Наполи от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, в която "гражданите" постигнаха победа с 4:2.

"Да победим Наполи два пъти за две седмици е невероятно постижение. Извинете ме, но това е може би най-добрият отбор, който съм срещал в кариерата си. Опитахме да затворим левия фланг, но те успяха да ни вкарат и за около 20 минути ни подложиха на огромен натиск. Горд съм, защото знам какъв отбор победихме", заяви Гаурдиола.

"Обичам Наполи и техния стил на игра с къси пасове. Те не ни оставиха никакво време да вземаме решения през първите 20 минути. Нямахме куража да се надиграваме с тях. Както казах по-рано, нашите отбори много си приличат. Обичаме да държим топката и да пресираме съперника. Много съм щастлив, особено с играта ни след 2:2. Едерсон направи решаващо спасяване срещу Кайехон. Наполи е опасен отляво с Хамшик, Гулам и Инсиние. Казах на моите играчи да атакуват през зоната на Жоржиньо и да държат топката далече от Мертенс. Това понякога сработваше, но в първите 20 минути нищо не се получаваше", добави испанецът.

 

  Сподели
92