Конте: Сезонът ще бъде много труден за нас, ако не намерим вярното направление


Н. Гавазов

Конте: Сезонът ще бъде много труден за нас, ако не намерим вярното направление

Мениджърът на Челси Антонио Конте сподели мнение за срещата с Рома от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Напомняме, че двубоят се проведе на "Олимпико" и завърши при резултат 3:0 за италианския отбор.

"Мисля, че добре действахме през първото полувреме. Можехме да излезем напред още в 30-та секунда, но вместо това получихме контраатака и гол. След това създадохме поредица от положения, но ни липсваше точност и инстинкт на убиец, за да ги превърнем в голове. След това Рома успя да удвои преимуществото си при едва втори удар в очертанията на вратата.

Повече от всичко съм разочарован от играта ни през второто полувреме. Рома показа по-голям стремеж, истински глад за победа, желание да се бори и да спечели. А на нас това ни липсваше. Рома ни превъзхождаше в мотивацията и настройката за мача, спечелвайки всички единоборства.

Трудно ми е да намеря някакви положителни моменти през втората част. Не искам да се осланям на късмета, но до почивката имахме много положения, като в някои случаи не ни провървя с реализацията им. А през второто полувреме всичко бе лошо, ние изобщо не съответствахме на своето ниво.

Моята задача се състои в това да намеря оптимално решение и да изключва възможността за повторение на такива мачове. Трябва с всички сили да поправим ситуацията. Не можем само да разчитаме на страха, който съперниците трябва да изпитат пред името на нашия отбор. Това не е правилно. Във всеки мач трябва да демонстрираме стремеж и максимално желание да доказваме своето превъзходство.

Трябва да придобием този глад към победите, който ни помогна да станем шампиони през миналия сезон и понякога се проявяваше през този. Но сега не показваме стабилността, която на първо време отличава големите отбори от останалите. Сега не можем да намерим своя игрови баланс.

Без съмнение, трябва да извлечем урок от тази загуба и да се постараем да използваме своите силни страни, компенсирайки слабостите. Ако искаме да останем конкурентни и да печелим трофеи през този сезон, ние трябва да отдадем всичките си сили. Ако не успеем да го направим, имаме всички шансове за повторение на мача с Рома. Трябва бързо да намерим вярното направление за работа, иначе сезонът ще бъде много труден за нас", заяви Конте.

 

  Сподели
101