Десет от Барса си спечелиха трите точки, Юве с късна победа


В. Мухарски

Десет от Барса си спечелиха трите точки, Юве с късна победа

Барселона се наложи над гостуващия Олимпиакос с 3:1 в среща от Група "D" на Шампионската лига. Каталунците бяха по-активни и напълно заслужено се поздравиха с успеха. В 18-ата минута Димитриос Николау си отбеляза автогол, с което даде аванс на домакините.

Барса продължи да атакува и бе много близо до удвояване на аванса си, но в 42-ата Жерард Пике беше изгонен за втори жълт картон, след като вкара гол с ръка. Очаквано попадението не беше зачетено, а испанският защитник беше отстранен от рефера. Численото превъзходство не помогна на гостите от Гърция, а Барса стигна до още попадения след почивката.

В 61-ата Лионел Меси реализира от фаул за 2:0, а това бе негов гол №100 в европейските клубни турнири. В 64-ата Люка Дин направи резултата класически, а крайния резултат оформи Николау в края на мача.

В другия мач от групата Ювентус записа труден успех над гостуващия Спортинг Лисабон с 2:1. И тук имаше автогол, като той падна в 12-ата минута и изненадващо даде аванс на португалците. Гостите откриха резултата на "Алианц Стейдиъм", след като Алекс Сандро имаше лош късмет да насочи топката в грешната врата. Миралем Пянич обаче изравни в 29-ата минута, след добро изпълнение на фаул.

До края на мача "бианконерите" се постараха да стигнат до пълен обрат, но нападателите на "Старата госпожа" направиха доста пропуски. В крайна сметка Юве стигна до успеха пет минути преди края, когато Манджукич оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
111