Спартак - Севиля: Равенството изглежда много вероятно


Н. Гавазов

Спартак - Севиля: Равенството изглежда много вероятно

Спартак Москва - Севиля
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 17.10.2017 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Джанлука Роки

Спартак Москва в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига приема друг фаворит от квартета - отборът на Севиля. Андалусците имат 4 точки и с лидери в класирането, но руският шампион, който има два пункта в своя актив, може да изпревари испанците и да оглави класирането. Разбира се, това може да се случи само при победа на хората на Масимо Карера.

Спартак започна да преодолява кризата в началото на сезона, която на практика продължи и през септември.Тимът се стабилизира и отново започна да показва футбола от миналата година. Победите в последните два мача пък помогнаха на московчани да се изкачат на пето място в класирането и да доближат на осем точки от лидера Зенит. Що се отнася до Шампионска лига, Спартак за малко да загуби всичко в Марибор на старта на състезанието. Мнозина специалисти определят, че краят ма кризата е дошъл след равенството с Ливърпул. И наистина, руснаците играха героически срещу мърсисайдци и измъкнаха точката, а това няма как да не даде увереност на играчите.

Под въпрос за мача са Мелхарехо и Зе Луиш, а няма да играят Ребров, Георгий, Тимофеев, Ананидзе и Зобнин.


Севиля започна кампанията си в турнира на емблематичния "Анфийлд" и мнозина смятаха, че мощната атака на домакините ще отнесе андалусците. Това наистина почти се случи, само че "червените" не успяха да си вкарат всичките положения, а традиционните слабости в играта на домакините позволи на Севиля да направи 2:2. Във втория кръг хората на Едуардо Берицо нямаха проблеми с Марибор и отнесоха съперника си с 3:0 благодарение на хеттрика на Бен Йедер. Относно Примера дивисон, андалусците силно започнах там, натрупаха точки и в момента отборът се намира на пета позиция, но в мачовете със сериозните съперници се вижда, че Севиля не играе добре и е уязвим.

Аут за мача са Пареха, Каришу и Нзонзи, а под въпрос са Банега и Кяер.

Очертава се двубой, който е истинско изпитание за почитателите на залозите. Севиля не играе добре навън и от това могат да се възползват домакините. От друга страна лазаретът на руснаците е пълен, а това намаля силата на отбора. В същото време Спартак се сплоти в последните мачове, а факторът домакинство не бива да се пренебрегва. Фаворит в мача са гостите, но пък равенството изглежда не по-малко вероятно.

Прогноза: Спартак Москва - Севиля 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Спартак Москва
(Русия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
13.10.2017 Премиер Лига Ахмат Грозни 1 - 2 Спартак Москва
30.09.2017 Премиер Лига Спартак Москва 2 - 0 Урал Свердл. област
26.09.2017 ШЛ група E Спартак Москва 1 - 1 Ливърпул
23.09.2017 Премиер Лига Спартак Москва 2 - 2 Анжи Махачкала
20.09.2017 Купа на Русия Кубан Краснодар 0 - 2 Спартак Москва


Последни 5 срещи - Севиля
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.10.2017 Примера Дивисион Атлетик Билбао 1 - 0 Севиля
30.09.2017 Примера Дивисион Севиля 2 - 0 Малага
26.09.2017 ШЛ група E Севиля 3 - 0 Марибор
23.09.2017 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 2 - 0 Севиля
20.09.2017 Примера Дивисион Севиля 1 - 0 Лас Палмас


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
120