Ливърпул ще запише първа победа в Шампионска лига


Н. Гавазов

Ливърпул ще запише първа победа в Шампионска лига

Марибор - Ливърпул
Стадион: "Людски ВРТ", Марибор
Дата: 17.10.2017 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Виктор Кашай

Марибор и Ливърпул се срещат в мач от третия кръг на Шампионска лига. И двата отбора нямат победа, но са готови да се преборят за трите точки. Разбира се, фаворит в срещата е представителят на Висшата лига на Англия, но словенците показват непримирим боен дух у дома и играят много напористо, което в никакъв случай не ги прави обречени на собствена земя.

Отборът на Дарко Миланич се промъкна в групите на Шампионска лига и мнозина определиха тима като абсолютен аутсайдер на група Е, но още в първия си мач словенците показаха защо са тук - те не само, че изравниха срещу Спартак Москва, но нанесоха невероятните 27 удара към вратата на руския шампион и бяха близо до победата, показвайки отлична физика. Втората среща в Севиля премина по друг сценарии, а резултатът 0:3 показа, че подвизи от Марибор ще очакваме от мачовете им в Словения. Що се отнася до вътрешното първенство, хората на Миланич са втори, на две точки от лидера Олимпия, но и без загуба до момента.

Под въпрос за мача е Марко Шулер, а Денис Шме е аут заради травма.


Ливърпул преди началото на сезона се смяташе за отбор, който може да се бори за отличия на Острова и в Европа. Стартът наистина се получи добър - 4 победи и 1 равенство в първите пет официални двубои, но след това дойде тежката загуба от Манчестър Сити, а като цяло хората на Юрген Клоп имат само една победа в последните си осем мача, отпадайки от Купата на Лигата. Мърсисайдци разочароват и в Шампионска лига - домакинско равенство със Севиля, като "червените" изпуснаха много шансове за победа, а във втория кръг британците гостуваха на Спартак и там също направиха равен. Засега не се чуват тревожни звънци от "Анфийлд", но провал в Марибор ще накара фенове и играчи да започнат да нервничат.

Аут за мача са Адам Лалана, Садио Мане и Натаниел Клайн.

Предполага се, че Ливърпул ще доминира в мача, а като цяло е интересно да видим как ще играят словенците. Марибор не умее да действа отбранително, а мърсисайдци "обичат" точно тимове, които оставят свободни пространства. От друга страна Ливърпул има проблеми с реализацията, което поставя и някои въпроси. Всичко това дава различни варианти на почитателите на залозите. Тези, които не обичат да рискуват все пак могат да заложат на победа на гостите, като напълно е възможно те да изстрадат победата. Равенството също не бива да се изключва, но то е за играчите, които обичат риска и тръпката.

Прогноза: Марибор - Ливърпул 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Марибор
(Словения)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
13.10.2017 Първа Лига Рудар Веление 1 - 2 Марибор
30.09.2017 Първа Лига Марибор 0 - 0 Триглав
26.09.2017 ШЛ група E Севиля 3 - 0 Марибор
22.09.2017 Първа Лига Алуминий Кидричево 2 - 3 Марибор
17.09.2017 Първа Лига Горица 0 - 3 Марибор


Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.10.2017 Премиършип Ливърпул 0 - 0 Манчестър Юнайтед
01.10.2017 Премиършип Нюкасъл 1 - 1 Ливърпул
26.09.2017 ШЛ група E Спартак Москва 1 - 1 Ливърпул
23.09.2017 Премиършип Лестър 2 - 3 Ливърпул
19.09.2017 Купа на Лигата Лестър 2 - 0 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
198