Моуриньо: Доволен съм от такава победа като гост


Н. Гавазов

Моуриньо: Доволен съм от такава победа като гост

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мнение за победата с 4:1 над ЦСКА Москва в мач от втория кръг на Шампионска лига.

"Днешната игра на Юнайтед е близо до идеалната? Разбира се, аз не очаквах такова начало. Много силно започнахме, от първите четири удара дойдоха три гола. Всичко, което трябва да правиш след такова начало е да контролираш срещата и да я доведеш до победата.

До 60-та минута всички играха забележително. След това темпото намаля и на практика доигравахме мача. Никой не говори, че при нас много играчи отпаднаха. Казвал съм, че това е най-силният ЦСКА? Накратко, то и този Манчестър Юнайтед е моят най-силен отбор.

Тази победа добре ще се отрази както на състоянието на отбора като цяло, така и на отделните играчи, В частност, на състоянието на Андер Ерера, който не получаваше достатъчно игрово време в мачовете от Висшата лига, но сега игра великолепно. Същото мога да кажа и за Марсиал. Много съм доволен. Играчите получиха голям заряд увереност в себе си, но трябва да мислим и за следващия двубой.

Много съм доволен от такава победа навън. Когато Юнайтед преди два сезона игра в Шампионска лига, отборът изпитваше проблеми не само у дома, но и като гост. А днес великолепният резултат дойде заедно с отлична игра.

Пътувал съм до Русия заедно с Интер, Челси и Реал. С Реал и Интер го направих след груповата фаза и натискът бе много голям. А днес съм напълно доволен от играта.

Лукаку има десет гола преди октомври? Това е забележително постижение. Но нападателите не играят сами. Около него е събран великолепен отбор, който помага той да постигне такъв резултат. Остава още един мач през този месец. Убеден съм, че комплиментът няма да повлияе на Ромелу и той ще продължава усърдно да работи на тренировките и на мачовете", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
163