Спортинг - Барселона: Лъвовете няма да могат да спрат блаугранас


Н. Гавазов

Спортинг - Барселона: Лъвовете няма да могат да спрат блаугранас

Спортинг - Барселона
Стадион: "Жосе Алваладе", Лисабон
Дата: 27.09.2017 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Овидиу Хатеган

Спортинг посреща Барселона в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Това е двубой между два отбора, които спечелиха първите си срещи в групата и към момента са лидери в квартета. Успех в сряда вечер ще означава, че победителят ще утвърди преимуществото си и ще направи голяма крачка към класирането си за следващия етап на състезанието.

Спортинг започна с гръм и трясък кампанията си в Шампионска лига - с три гола за 45 минути, при това на негостоприемния стадион на Олимпиакос. В последните минути обаче "лъвовете" загубиха концентрация и допуснаха две попадения, но времето до края бе много кратко, а и лисабонци имаха късмет, така че мачът завърши с победа 3:2 за гостите. Това се оказа първи успех като гост в турнира за Спортинг от 2008 година, когато бе надигран Базел.

Колективът Жорже Жезуш се представя сравнително добре и във вътрешното първенство. Отборът записа шест победи в стартовите шест мача, позволявайки си отпускане едва през миналия уикенд срещу непретенциозния Морейренсе, където направи 1:1.


В момента Барселона изглежда много солидно. След като "блаугранас" загуби в Суперкупата, каталунците неизменно побеждават. Отборът на Ернесто Валверде започна много ярко своя път в Шампионска лига, разгромявайки у дома Ювентус с 3:0. Лео Меси зарадва феновете със своя дубъл, а едно от попаденията бе дело на Ракитич. След този мач лидерът в Примера дивисион унищожи Ейбар с 6:1 и бе на прага да загуби точки при гостуването си на Хетафе. Що се отнася до уикенда, хората на Валверде победиха като гост Хирона с 3:0 и така събраха 18 точки от 6 мача, с 4 пункта повече от най-близкия си преследвач Атлетико и издевателствайки над историческия съперник, който изостава със 7 точки.

Спортинг е без Руис, който продължава своето възстановяване. Валверде не може да разчита на контузените Дембеле и Рафиня, така че вероятно ще видим Деулофеу в атакуващата линия.


Ако погледнем статистиката на личните срещи, двата тима са се срещнали за последно през сезон 2008/09, когато са били в една група от Шампионска лига. И двата пъти победата е била за каталунците - 3:1 у дома и 5:2 в Португалия. Иначе Барса и Спортинг са се срещали четири пъти, като "блаугранс" има 3 победи и една загуба.

Що се отнася до статистиката на Спортинг срещу отбори от Испания, тя е: 6 победи, 5 равенства и 11 загуби от 22 мача, като всички успехи са на родна земя. Статистиката на Барса срещу тимове от Португалия в Шампионска лига е 15 победи, 4 равенства и 6 загуби в 25 мача, като данните при гостуванията са 4 победи и 3 равенства в 11 мача.


Общо взето каталунците не се подложиха на сериозни тестове до тук и за това пътуването до Лисабон е много любопитно. Въпросът е, ще намери ли сили Спортинг да спре Барселона?

Като цяло, би трябвало да очакваме много атаки с голямо количество положения за гол. Спортинг не е отбор, който ще се опита да затвори играта и ще седи в наказателното си поле, особено пък пред собствена публика, така че ще видим активен футбол от страна на домакините, с много премерени действия в защита, за да бъдат избегнати грешките срещу Олимпиакос.

Въпреки добрите думи и позитивното представяне на "лъвовете" до момента, цялостното представяне на Спортинг срещу топ отборите в Европа е противоречиво. А това автоматично прави Барселона фаворит в мача. Истинско кощунство ще бъде, ако почитателите на залозите не включат знак "2" в своите игри.

Очакванията са, че гостите ще вкарат 2-3 гола в този мач, а зашеметяващата форма на Меси (11 гола в 7 срещи) ни дава пълното основание да предполагаме, че аржентинецът ще се разпише край бреговете на река Тежу.

Нашето предложение е победа за гостите, гол на Лео и от уважение към Спортинг - почетно попадение за домакините.

Прогноза: Спортинг - Барселона 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Спортинг Лисабон
(Португалия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.09.2017 Примейра Лига Морейрензе 1 - 1 Спортинг Лисабон
19.09.2017 Купа на Лигата Спортинг Лисабон 0 - 0 Маритимо
16.09.2017 Примейра Лига Спортинг Лисабон 2 - 0 Тондела
12.09.2017 ШЛ група D Олимпиакос 2 - 3 Спортинг Лисабон
08.09.2017 Примейра Лига Фейрензе 2 - 3 Спортинг Лисабон


Последни 5 срещи - Барселона
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.09.2017 Примера Дивисион Жирона 0 - 3 Барселона
19.09.2017 Примера Дивисион Барселона 6 - 1 Ейбар
16.09.2017 Примера Дивисион Хетафе 1 - 2 Барселона
12.09.2017 ШЛ група D Барселона 3 - 0 Ювентус
09.09.2017 Примера Дивисион Барселона 5 - 0 Еспаньол


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.11.2008 Шампионска Лига Спортинг Лисабон 2 - 5 Барселона
16.09.2008 Шампионска Лига Барселона 3 - 1 Спортинг Лисабон
  Сподели
247