Спартак - Ливърпул: Потърсете победа за гостите и гол за домакините


Н. Гавазов

Спартак - Ливърпул: Потърсете победа за гостите и гол за домакините

Спартак Москва - Ливърпул
Стадион: "Откритие", Москва
Дата: 26.09.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Клемент Търпин

Най-популярният руски клуб посреща един от отборите-символи на английския футбол в мач от втория кръг на Шампионска лига. Няма съмнение, че срещата ще е празник за любителите на най-великия спорт от руската столица и околностите, а с оглед на тенденциите в представянето на съперниците, този двубой се очаква с надежда и от почитателите на залозите.

Спартак след фееричния минал сезон, през който за първи път от дълго време станаха шампиони, сега се намират в много сложна ситуация. Московчани започнаха кампанията си в турнира с гостуване на Марибор, където показаха добра игра, откриха резултата, но за пореден път не проявиха характер и допуснаха изравняване в самия край на срещата. Що се отнася до вътрешното първенство, хората на Масимо Карера са едва седми в класирането на Висшата лига на Русия, като през уикенда не успяха да се справят с явния аутсайдер Анжи, а преди това загубиха точки в двубоя с Тосно.

Освен всичко това, ситуацията се влошава от контузените в отбора. Лазаретът на столичани е препълнен, а това създава допълнителен натиск върху треньорския щаб. Аут от мача с мърсисайдци са Зобнин, Тимофеев, Зе Луиш, Тигиев, Ананидзе и даже лидерът Промес.


Ливърпул също се провали в първия си мач в Шампионска лига. Хората на Юрген Клоп започнаха по прекрасен начин срещу Севиля, с атомни и разнообразни атаки и много бърз футбол, но също така изпуснаха много добри положения за гола, а старата слабост на "червените" - лоша защита - отново попречи на Ливърпул да вземе трите точки. Нещо повече, мърсисайдци до такава степен се измориха в края на срещата, че не се справиха с една контраатака на андалусците и бяха на прага на поражението. Тези недостатъци в играта на "червените" много ясно се видяха в последните двубои на отбора във Висшата лига - тежка загуба от Манчестър Сити, домакинско равенство с Бърнли и даже победата в Лестър, която дойде по драматичен начин.

В лагера на гостите няма огромни кадрови проблеми, както е при техния съперник. Освен отдавна контузените Клайн и Лалана, аут от мача е Джо Гоме, който получи червен картон срещу Севиля. за сметка на това пък е готов за играч един от лидерите на Ливърпул - Садио Мане, който не участваше в последните мачове на своите от вътрешните турнири заради дисциплинарни причини.


Не може да има никакви съмнения в това, че Ливърпул е явен фаворит в двубоя, независимо от факта, че възпитаниците на Юрген Клоп са емоционално и физически омаломощени от трудния мач в Лестър. Домакините се намират в ужасна форма и са без ключови играчи, освен това качеството на състава на гостите е много по-добро от това на московчани.

Естествено, букмейкърите са отчели всички тези фактори и са изразили своите предпочитание с коефициенти от 1.60 до 1.70 за победа на гостите и около 5.00 за успех на домакините.

Интригата за почитателите на залозите обаче може да дойде от няколко посоки. Например, Ливърпул да спечели и двете полувремена. Или Мохамед Салаха (Садио Мане) да вкара по всяко време. Интересно изглежда и това, двата отбора да вкарат през първото полувреме, като мотивите тук са слабите действия на Ливърпул в отбрана. Играта тук е рискова, но пък високият коефициент си заслужава - около 4.00.

В крайна сметка нашето предложение е победа за гостите с марж от два гола, като домакините ще успеят да се разпишат във вратата на своя съперник.

Прогноза: Спартак - Ливърпул 1:3

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Спартак Москва
(Русия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.09.2017 Премиер Лига Спартак Москва 2 - 2 Анжи Махачкала
20.09.2017 Купа на Русия Кубан Краснодар 0 - 2 Спартак Москва
17.09.2017 Премиер Лига ФК Тосно 2 - 2 Спартак Москва
13.09.2017 ШЛ група E Марибор 1 - 1 Спартак Москва
09.09.2017 Премиер Лига Спартак Москва 1 - 0 Рубин Казан


Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.09.2017 Премиършип Лестър 2 - 3 Ливърпул
19.09.2017 Купа на Лигата Лестър 2 - 0 Ливърпул
16.09.2017 Премиършип Ливърпул 1 - 1 Бърнли
13.09.2017 ШЛ група E Ливърпул 2 - 2 Севиля
09.09.2017 Премиършип Манчестър Сити 5 - 0 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.10.2002 Шампионска Лига Спартак Москва 1 - 3 Ливърпул
02.10.2002 Шампионска Лига Ливърпул 5 - 0 Спартак Москва
  Сподели
202