Ливърпул и Севиля поделиха по точка, равенство и на Марибор - Спартак


FUTBOL-TV

Ливърпул и Севиля поделиха по точка, равенство и на Марибор - Спартак

Ливърпул и Севиля не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2 в първи двубой от Група Е на Шампионската лига. Още в петата минута Висам Бен Йедер смълча трибуните на "Анфийлд" и даде аванс на гостите. Той се възползва от грешка в защитата на домакините и вкара за 0:1.

В 21-вата минута Роберто Фирмино изравни. Алберто Морено направи добро двойно подаване с Хендерсън, след което пусна остро по земя отляво и Фирмино засече отблизо - 1:1. Мохамед Салах направи обрата пълен в 37-ата минута. При неговия удар се получи се рикошет, който промени траекторията на топката и тя стана неспасяема за Рико - 2:1.

Като цяло "мърсисайдци" бяха по-активни и пропуснаха доста положения. Като за капак Фирмино пропусна дузпа, след като нацели греда.

След почивката, при една от малкото си атаки, гостите изравниха чрез Хоаким Корея, който вкара след грешка в защитата на англичаните. До края на мача Ливърпул бе по-активния отбор, но най-чистото положение бе в края за Севиля. В крайна сметка до нов гол не се стигна и двата тима поделиха по точка. Иначе трябва да се отбележи, че Филипе Коутиньо се появи в игра за първи път през този сезон. Той влезе като резерва 15 минути преди края и бе аплодиран от феновете на "червените".

В другата среща от групата Спартак Москва стигна само до равенство като гост на Марибор - 1:1. Гостите от Москва стигнаха до попадение на Самедов след час игра, но Бохар в 85-ата възстанови равенството. Ивелин Попов се появи в игра в 71-ата минута, но не успя да помогне на тима си да стигне до 3-те точки.

  Сподели
428