Ливърпул ще се завърне с гръм и трясък в Шампионска лига


Н. Гавазов

Ливърпул ще се завърне с гръм и трясък в Шампионска лига

Ливърпул - Севиля
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 13.09.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Дани Макиле (Холандия)

Фаворитите в група Е на Шампионска лига ще се срещнат още в първия кръг, за да изяснят своите отношения. Домакините са изгладнели за мачове от най-престижния европейски клубен турнир, а гостите се завръщат на Острова, откъдето нямат добри спомени след миналогодишното си отпадане от Лестър и ще се опитат този път да се приберат у дома с по-добро настроение. Очакванията са за здрава битка, която би трябвало да зарадва дори неутралните почитатели на футбола.

Ливърпул влиза в утрешната среща след унизителна загуба на "Етихад", което може би е обезпокоило някои от феновете на "червените". Поражението с 5:0 наистина може да стресне съня и на най-хладнокръвните почитатели, но от друга страна този резултат не бива да предизвиква паника. Защото до него се стигна едва след като мърсисайдци загубиха своя лидер Садио Мане. В действителност Ливърпул се представя много силно от началото на сезона - хората на Юрген Клоп не оставиха никакви съмнения в превъзходството си над Хофенхайм в плейофите за попълване на групите на Шампионска лига, а успехът над Арсенал с 4:0 само потвърждава мнението за класата на "червените".

Севиля записа три победи и две равенства в петте си официални мача от началото на сезона и тези резултати би трябвало да радват феновете и ръководството на клуба. Този положителен баланс обаче може да подведе онези, които не следят по-отблизо представянето на андалусците. Първо, успехите са срещу аутсайдери в Лигата и при гостуване на Истанбул Башакашехир, където до последно не се знаеше как ще завърши срещата - в определени моменти, особено в началото, испанците действаха доста хаотично и панически. Второ, Севиля не успя да вземе двете си домакинства срещу Еспаньол и същия този турски отбор. Като цяло, слабото звено на андалусците се очертава играта в защита, което срещу атомното нападение на Ливърпул означава много проблеми.

Дани Ингс, Лалана и Богдан са аут от домакините поради травми. Под въпрос за мача са Коутиньо и Салах. Според неофициални източници, бразилецът ще започне титуляр в мача, което означава, че той, Фирмино и Мане ще водят атаката на "червените".

Севиля също има своите кадрови проблеми, но те са по-големи от тези на противника. Контузени са Сориа, Нолито и Гейс, а Пареха все още се възстановява. Това означава, че Рико ще застане между гредите, а Йедер ще води атаката.

Фаворит в мача е Ливърпул. Много неща се промениха от последната среща между двата тима. Първо, Унай Емери вече не е треньор на Севиля. Второ, испанците изглеждат по-слаби - Морено и Гамейро вече не са в състава, а заменилите ги не изглеждат толкова убедително. Колебания показва и двойката Кяйер - Ленглет. Трето, самият Ливърпул изглежда много мощно в атака. Всичко това ни кара да предположим, че мърсисайдци ще успеят да победят съперника си. Интересното е с какъв резултат и по какъв начин ще стане това. Тук почитателите на залозите вече имат възможността да използват различни варианти, като не бива да се изключва и това, че домакините имат силите и възможностите да изнесат истинско представление при завръщането си в Шампионска лига. Разбира се, не бива да се изключва и труден мач за Ливърпул, с проблеми при намирането на вратата на съперника, но нашите предположения по-скоро са насочени към това, че "червените" ще пометат съперника си.

Прогноза: Ливърпул - Севиля 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
09.09.2017 Премиършип Манчестър Сити 5 - 0 Ливърпул
27.08.2017 Премиършип Ливърпул 4 - 0 Арсенал
23.08.2017 ШЛ Квалификации Ливърпул 4 - 2 Хофенхайм
19.08.2017 Премиършип Ливърпул 1 - 0 Кристъл Палас
15.08.2017 ШЛ Квалификации Хофенхайм 1 - 2 Ливърпул


Последни 5 срещи - Севиля
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
09.09.2017 Примера Дивисион Севиля 3 - 0 Ейбар
27.08.2017 Примера Дивисион Хетафе 0 - 1 Севиля
22.08.2017 ШЛ Квалификации Севиля 2 - 2 Истанбул Башакшехир
19.08.2017 Примера Дивисион Севиля 1 - 1 Еспаньол
16.08.2017 ШЛ Квалификации Истанбул Башакшехир 1 - 2 Севиля


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.05.2016 ЛЕ Финал Ливърпул 1 - 3 Севиля
  Сподели
248