Алегри: Мислех да се пенсионирам след финала


Алегри: Мислех да се пенсионирам след финала

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели, че след загубения финал в Шампионска лига последния сезон срещу Реал Мадрид, той е обмислял да сложи край на кариерата си. Това стана вторият му загубен финал за 3 години след като през 2015-та Барселона победи Юве на финала на най-комерсиалното състезание.

"Аз напуснах Кардиф с тима и след това се върнахме в Италия. На следващата вечер след като бях вкъщи аз се запитах труден въпрос: 'Това ли е края? До тук ли само мога да доведа клуба?'

"Чудех се дали да напиша последната страница в историята ми в Ювентус. Част от мен мислеше да отиде там в понеделник и уважително да подаде оставка. Когато се прибрах след тази загуба аз трябваше да мисля дали да продължа. Замислих се защо станах мениджър на първо място. Аз правя това защото обичам да обучавам. Това е радостта на живота ми. Обичам да правя играчите по-добри и умни.

"Така че когато се замислих, решението стана много лично. Аз зная, че още имам много да доказвам. Имам още много да предам. Така че онази нощ преди да си легна аз реших, че ако клубът е с мен и стратегията ми, ние можем да продължим напред и аз трябва да остана. 

"За мен най-ключовите за успеха са Пауло Дибала и Джиджи Буфон. Те са символ на клуба по един начин. Аз виждам в Дибала умно момче, което сякаш започва първи клас в училище. 

"Буфон, със Световна купа, е на прага на висшето образование. Единият е в началото, другият в края на кариерата. Единият иска да покаже, че може да е сред великите в Европа, другият вече е велик, но иска да завърши легендата си на върха. Аз зная, че можем да се подобрим от Кардиф. Зная, че можем да имаме страхотен сезон. Аз зная, че можем да имаме страхотен сезон в Шампионска лига."


2204