Реал го направи! Кралския клуб отново спечели Шампионска лига


В. Мухарски

Реал го направи! Кралския клуб отново спечели Шампионска лига

Реал Мадрид се наложи над Ювентус с 4:1 във финала на Шампионска лига, който се игра в Кардиф. Кралят на Европа стана първият отбор, който печели два пъти подред турнира.

В 4-ата минута Игуаин отправи силен удар от далечно разстояние, Кейлор първоначално изпусна топката, но в близост нямаше друг играч на Юве и секунди по-късно вратарят успя да улови. В 7-ата минута Пянич отправи опасен удар, но Навас успя да избие. В 11-ата минута Киелини изблъска Роналдо в наказателното поле, но реферът посочи аут.

В 20-ата минута Кристиано Роналдо изведе тима на Реал с гол напред след уникален удар, който не остави шансове на Буфон. Испанският гранд организира чудесна акция, при която Карвахал и CR7 си размениха подавания, а в крайна сметка португалецът с кинжален изстрел по диагонала с десния крак намери долния десен на вратата. Буфон бе безпомощен.

В 27-ата минута "Старата госпожа" възстанови равенството и то с изключително красив гол. Манджукич изравни резултата след акробатичен удар, който прехвърли Навас - 1:1. Хърватинът получи топката от Игуаин, овладя я във въздуха и от около 16-17 метра пробва нещо средно между задна и странична ножица, като при това положение Кейлор можеше да реагира малко по-добре.

В 31-ата минута Роналдо пробва задна ножица, но без успех. В 34-ата минута Дибала стреля от фаул, а топката удари ръката на Кристиано, но реферът не видя това и остави играта да продължи. Малко след това Феликс Брих направи нова грешка, отсъждайки неправилен корнер в полза на Юве.

В 54-ата минута бе първият удар през втората част. Модрич опита да изненада Буфон, но без успех. Малко след това Марсело стреля неточно. В 58-ата минута бразилецът центрира отлично към втора греда, където малко не достигна на Роналдо да засече.

В 61-ата минута Реал стигна до втори гол. Каземиро стреля от далечно разстояние, като се получи рикошет в крака на Сами Кедира и топката изненада Буфон, който не успя да се намеси добре - 2:1. В 64-ата минута Реал нанесе своя втори решаващ удар през това полувреме. Карвахал намери Модрич, който от аутлинията успя да центрира към Роналдо, който вкара своя втори гол в мача.

В 73-ата минута Марсело намери добре Кристиано, който обаче този път направи пропуск от отлична ситуация. В 80-ата минута Роналдо центрира добре към резервата Бейл, но последният бе изпреварен и топката - изчистена. В 82-ата минута Юве бе близо до това да се върне в мача. Даниел Алвеш центрира от свободен удар към Сандро, чийто удар мина на сантиметри от гредата.

В 84-ата минута всичко за "Старата госпожа" приключи. Резервата Куадрадо изкара глупав червен картон и остави отбора си с човек по-малко в оставащите минути до края. Все пак "черно-белите" продължиха да опитват атаки към вратата на Кейлор, но без успех. В края на мача Асенсио оформи крайния резултат, а асистенцията бе на Марсело. Така Реал се поздрави с втора поредна спечелена Шампионска лига.

  Сподели
379