Венгер: Имаше дузпа при Уолкът, а Левандовски бе в засада


Н. Гавазов

Венгер: Имаше дузпа при Уолкът, а Левандовски бе в засада

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер подложи на критика работата на съдийската бригада от Гърция в мача с Байерн Мюнхен снощи.

- Ужасна вечер за вас в пълния смисъл.

- Да, в този мач имаше различни положения, но мисля, че показахме играта, която планирахме преди мача. Не ни провървя с някои решения на съдиите, много от тях не разбирам. Водехме с 1:0. Уолкът трябваше да получи дузпа. Левандовски бе в засада, а ние получаваме дузпа и на всичкото отгоре съдията гони Кошчелни. След това ни бе много трудно да доведем мача до край. Като цяло, трудно ми е да разбера решенията на съдиите. Но въпреки това моят отбор показа себераздаване и добра игра.

- Видяхме, че се ядосахте, освен това не разбрахме, как жълтия картон на Кошчелни се превърна в червен. Това ли бе ключовият момент в мача?

- Да, разбира се. Когато останеш с десет човека и трябва да вкараш четири гола, подсъзнателно играчите мислят, че задачата е неизпълнима. Най-лошото от всичко е, че Левандовски бе в засада в ситуацията с изгонването. И съдията дава жълт картон, а след това и червен! Това е несериозно. Това е важен мач, а се сблъскваш с такова отношение. Обидно за феновете, които платиха много пари, за да гледат срещата

Бяхме в мача и ми е трудно да предскажа, как щеше да се държи Байерн, ако вкарахме втори гол, но в крайна сметка всичко завърши лошо за нас. Трудно ми е да приема такъв край, това изглежда лошо. И не отразява настроението, с което играхме.

Когато стана 2:1, вече бе много трудно. Стана ясно, че нямаме шансове да продължим в четвъртфиналите. Но не искам да се фокусирам на тази част от мача, защото тя бе съсипана от съдията.

- Негативната атмосфера и протестите на феновете повлияха ли ви?

- Това не ни повлия. Повече няма какво да кажа.

- Мачът промени ли нещо в краткосрочна или дългосрочна перспектива?

- Да запазим настройката си за мачовете и да спечелим следващата среща, - заяви Венгер.

 

  Сподели
127