Лудогорец и Базел няма да се победят


FUTBOL-TV

Лудогорец и Базел няма да се победят

Лудогорец - Базел
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 23.11.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)



Лудогорец приема Базел на националния стадион "Васил Левски" в последното си домакинство от груповата фаза на Шампионска лига. И двата тима са без шансове за класиране напред в най-комерсиалния турнир, но с реална цел - Лига Европа. Двата отбора останаха в сянката на Арсенал и ПСЖ и сега влизат в директен спор за 3-то място в класирането. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х.

В родното първенство, Лудогорец изглежда недостижим, но не така стоят нещата в евротурнирите. В началото на еврокампанията си през този сезон, шефовете на тима от Разград обявиха доста високи цели (2-ро място), които обаче изглеждат непосилни. Все пак българските шампиони доказаха, че могат да се мерят именно с тим като Базел и трето място изглежда в рамките на оптимистичното.

В лагера на Лудогорец няма кадрови проблеми и наставникът Георги Дерменджиев ще разчита на най-доброто за този мач. Крилото на отбора Вандерсон ще бъде възстановен за мача срещу Базел. Бразилецът е един от важните играчи в схемата на Георги Дерменджиев, но в събота не игра при победата с 1:0 над Берое. Причината за това е, че Вандерсон е получил почивка от треньорския щаб, за да може да излекува контузията, получена при първия мач срещу старозагорци миналата сряда (2:0).

Очакванията са на вратата да застане Владо Стоянов. Той беше оставен на пейката след загубата от Арсенал в Лондон и в ответната среща пази Милан Борян. Сега обаче Стоянов отново ще бъде предпочетен. Други промени едва ли ще има и Лудогорец ще изглежда в познатия си състав.

"Не бих определил мача с Базел като мача на годината. За нас влизането в Шампионската лига е по-важно от срещата с Базел. Знаем каква е цената на този двубой, но по-важно е да играем без напрежение. Футболистите трябва да са освободени и да няма бреме, че на всяка цена трябва да се преборят. Аз искам да създам спокойствие в отбора. Мачът трябва да се изиграе разумно. Базел е висока класа“, заяви Дерменджиев.

Старши треньорът на Базел Урс Фишер очаква Лудогорец да владее инициативата в утрешния мач между двата отбора в Шампионската лига. Той намекна, че тимът му ще играе предпазливо и ще се стреми да не позволява на българския шампион да използва бързите си контраатаки.

"Лудогорец ще опита да контролира играта, но това не означава, че ще се откаже от своята най-голяма сила - контраатаките. Затова трябва да сме внимателни. Нашата настройка ще бъде както във всеки един мач - излизаме за победа. Няма да правим сметки, а ще гоним единствено трите точки", каза Фишер на официалната пресконференция преди мача.




Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

28 октомври Дунав - Лудогорец 3:5 (Първа лига)
01 ноември Лудогорец - Арсенал 2:3 (Шампионска лига)
05 ноември Лудогорец - ЦСКА 2:1 (Първа лига)
16 ноември Берое - Лудогорец 0:2 (Първа лига)
19 ноември Лудогорец - Берое 1:0 (Първа лига)

Базел:

26 октомври Тюген - Базел 1:4 (Купа на Швейцария)
29 октомври Грасхопърс - Базел 0:2 (Суперлига)
01 ноември Базел - ПСЖ 1:2 (Шампионска лига)
05 ноември Базел - Лозана 2:1 (Суперлига)
19 ноември Базел - Вадуц 6:0 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Лудогорец - Базел

5 срещи
1 победа за Лудогорец
1 равенство
3 победи за Базел
Голова Разлика: 11:4 за Базел


ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - БАЗЕЛ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218