България се измъчи, но победи Люксембург в мач със седем гола


FUTBOL-TV

България се измъчи, но победи Люксембург в мач със седем гола

Националният отбор на България записа трудна победа с 4:3 над Люксембург пред около 3000 зрители на стадион "Васил Левски". Двубоят даде началото на квалификационна кампания в група "А" за Мондиал 2018 в Русия.

Срещата започна добре за "трикольорите", които поведоха в резултата след четвърт час игра. Димитър Рангелов се разписа с хубав удар от над 22 метра, като трябва да се отбележи и неубедителната намеса на стража на гостите. До края на първата част Георги Миланов удари горната греда в 42-ата минута.

В 60-ата минута Йоахим изравни след грешка в защитата на българите, а в 62-ата минута отново той бе точен, наказвайки нова грешка на Иван Иванов и направи пълен обрат - 1:2. В 65-ата минута Марселиньо се разписа с глава и изравни, като отново вратарят на гостите не бе убедителен. В 79-ата минута Ивелин Попов изпълни отличен пряк свободен удар и обърна резултата в полза на своя тим.

В добавеното време драмата бе пълна. Първо Бонхарт изравни, а в следващата атака Тонев със страхотен удар донесе победата на България. Все пак трябва да се отбележи, че в оставащите минути гостите бяха близо до нов гол, като дори имаха претенции за дузпа, каквато не бе отсъдена.

  Сподели
253