Евро 2016: Десет неща, с които ще запомним турнира (видео)


Н. Гавазов

Евро 2016: Десет неща, с които ще запомним турнира (видео)

Две седмици след края на Европейското първенство по футбол FUTBOL TV се връща към турнира, който зарадва една част от феновете, а в друга част остави противоречиви чувства. Следите вече не са толкова горещи, но ние искаме да затворим страницата на най-голямото футболно събитие през това лято, преди изцяло да се съсредоточим върху клубния футбол.

FUTBOL TV окончателно се сбогува с Евро 2016 с два поредни материала. В първия запознахме читателите с някои интересни цифри, а с втория ще се опитаме да определим онези десет събития, с които големият европейски форум ще остане завинаги в нашите спомени.


10. Безредиците

Сблъсъците между англичани и руснаци прекалено силно се експонираха от западната преса, като и досега остава неясно кой първи започна конфликта. Едно е ясно, френските организатори имат голяма вина за баталиите, на които станахме свидетели в Марсилия. Впрочем, фенове на другите отбори също се опитаха чрез първобитни методи да изясняват отношенията си. Видяхме побои между украинци и немци, поляци и северноирландци, дори португалци и исландци се биха. В спомените ни завинаги ще останат кадрите, как англичани издевателстват над френски деца, двубоят между Хърватия и Чехия за малко да бъде провален заради хулиганите от балканската държава.

Тази глава от Евро 2016 е добре да я забравим, но случилото се във Франция не е по наша вина, а асоциациите с първата част на турнира са свързани именно с постоянните конфликти между различните агитки.

 

9. Хвърленият микрофон

Нещата за Кристиано Роналдо на Евро 2016 не се получиха в индивидуален план, особено на старта на турнира, където португалецът показа огромен брак. Това изнерви нападателя на Реал Мадрид, който си изкара гнева върху журналист от недолюбвано издание. В крайна сметка оръдието на труда на журналиста се оказа в езеро, а инцидентът предизвика нова порция критики към Роналдо и тема за обсъждане сред почиталите на футбола.

ВИДЕО

 

8. Рой Кийн се шегува

Може би такива епизоди се случват на всяка тренировка и едва ли щяхме да обърнем внимание, ако не ставаше дума за Рой Кийн, който обвини Роналдо, че плаче за щяло и нещяло. Обикновено през лицето на ирландеца преминават черни облаци и само подчинените му футболисти знаят какво е, ако допускат грешки на терена. Оказва се, че в дружелюбна обстановка Рой може и да се шегува, а колегите му по достойнство оценяват шегите.

ВИДЕО

 

7. Полетът на Боатенг

Защитникът на националния отбор на Германия ще бъде запомнен на Евро 2016 с два епизода: блестящото спасяване в мача с Украйна и с дузпата в срещата с Италия, когато обърка футбола в волейбол.

 

6. Безумният исландски коментатор

Кой казва, че най-емоционалните коментатори са от Южна Америка? Благодарение на победите на Исландия сега вече феновете знаят, че това не е така. Гудмундур Бенедиктсон премина от исландски на "арабски", когато островитяните вкараха победен гол срещу Австрия, а след това още един път си "загуби ума" в ефир по време на двете попадения срещу Англия.

ВИДЕО

 

5. Ирландските фенове

Интересното е, че на второ поредно Европейско първенство ирландските фенове бяха определени за най-добри привърженици на отбор. Видеото по-долу показва защо това е така.

ВИДЕО

 


4. Фланелките на швейцарците

В мача между Франция и Швейцария се случи много интересно нещо, което намери място в новините през следващите няколко дни. Фланелките на четирима футболисти от "кръстоносците" се скъсаха по време на срещата, което доведе до разследване от страна на Puma на своята продукция, а Джердан Шакири изрази надежда, че техническият спонсор на националния отбор на Швейцария не произвежда презервативи.

 

3. Песента Will Grigg's On Fire

Тази песен стана истински хит на лятото, като дори Ерик Кантона я запя. Will Grigg's On Fire е нов прочит на популярната Freed From Desire. Фен на Уигън измисли припева в чест на нападателя на своя отбор Уил Григ, който дойде на Евро 2016 със Северна Ирландия, но не записа и минута игрово време. За сметка на това обаче целият свят научи името му и не само това, а го пропя! Феновете на Хамбургер пък организираха петиция до ръководството с молба да подпишат със знаменитостта.

ВИДЕО

 

2. Истински феърплей

Малко хора могат да останат равнодушни към видеото, което се появи веднага след финалния мач от Евро 2016.

ВИДЕО

 

1. Бойният вик на исландските фенове

Първото място е за бойния вик на исландските фенове. Едва ли може да говорим за нещо изключително, но когато това се прави едновременно от 10 000 човека, мравките полазват и по кожата на телевизионния зрител.

ВИДЕО


Бонуси:

- Серията от дузпи между Италия и Германия, в която футболистите на двата отбора се надпреварваха да изпускат.

- Сълзите на Роналдо. Португалецът вкара само три гола на Евро 2016 и в индивидуален план се провали, подобно на много други знаменитости, но пък Кристиано ще бъде запомнен с пеперудата и отново със своя плач по време на финала на Евро 2016.

- Победният танц на Джо Ледли след мача между Уелс и Северна Ирландия.

ВИДЕО

 

  Сподели
281