Франция отива на финал след победа над Германия (видео)


FUTBOL-TV

Франция отива на финал след победа над Германия (видео)

Франция победи Германия с 2:0 и по този начин се класира на финала на Евро 2016. Двата тима изиграха сравнително скучно първо и доста интересно второ полувреме. Първата по-интересна атака бе в 14-ата минута, когато Юго Лорис изби коварен изстрел на Емре Джан, който отиваше право в долния ляв ъгъл на вратата.

В 21-ата минута Тони Кроос падна в наказателното поле след съприкосновение с Пол Погба, но реферът не отсъди дузпа. В 27-ата минута добра атака на Бундестима завърши с удар на Швайнщайгер, но без резултат. И точно когато се виждаше как двата тима ще се оттеглят на почивката при нулево равенство, все пак резултатът бе открит в 45-ата минута. Антоан Гризман се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Бастиан Швайнщайгер.

Малко след началото на второто полувреме пред Жиру се откри добър шанс, но той не се възползва и до гол не се стигна. В 72-ата минута Гризман вкара втория гол за своя тим. Той се оказва на точното място след неубедителна намеса на Мануел Нойер и отблизо реализира шестия си гол на първенството.

В оставащите минути бе доста интересно, като първо Кимих нацели греда, а след него пропуски пред вратата на "петлите" направиха Дракслер, Мустафи и Хьоведес. Така Франция ще играе на финал, докато немците ще се борят за бронзовите медали.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
167