Германия елиминира Италия след дузпи и отива на полуфинал (видео)


FUTBOL-TV

Германия елиминира Италия след дузпи и отива на полуфинал (видео)

Германия се класира на полуфинал на Евро 2016, след като победи Италия след изпълнения на дузпи. В редовното време двата тима не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1.

В началните минути липсваха добрите положения, макар двубоят да бе забързан. В 27-ата минута Швайнщайгер вкара с глава за Германия, но попадението не бе зачетено заради нарушение на Швайни срещу Матия Де Шилио. В 36-ата минута се стигна до едно опасно центриране на Хектор отляво, което затрудни Буфон, който първо изпусна топката, но все пак успя да се справи със ситуацията преди връхлитащия нападател на Бундестима.

В 39-ата минута се стигна до едно интересно положение. Де Шилио с много неадекватно изчистване прати топката опасно в наказателното поле пред Буфон, където Флоренци все пак успя да предотврати опасността. В 44-ата минута Джакерини стига една топка на аутлинията и върна назад, Нойер изби, но кълбото попадна у Стураро, а последният пробва удар, който рикошира в съперников играч и профучава до гредата.

След почивката на терена стана много по-интересно. В 54-ата минута Гомес свали топката за Мюлер пред наказателното поле, а нападателят на Байерн стреля опасно, но все пак Флоренци с акробатична намеса изчисти пред голлинията. Последва шут на Боатенг, който мина до гредата.

Така се стигна до 65-ата минута, когато Йозил откри резултата. Гомес с прекрасен пас изведе Хектор в наказателното поле, а той намери Йозил и халфът отблизо се разписа - 1:0. Три минути след това Буфон спаси тима си от втори гол, отразявайки отлично удар на Гомес.

В 74-ата минута Пеле стреля опасно, но без успех. В 78-ата минута резултатът бе изравнен, след като Бонучи се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Боатенг. До края на редовното време Де Шилио нямаше късмет да се разпише и така се стигна до продължения, в които до гол така и не се стигна.

При дузпите имаше доста пропуски. Влезналият в края на продълженията Симоне Дзадза пропусна, а веднага след него Буфон спаси удара на Мюлер. Йозил пък нацели греда. Пеле също пропусна от наказателния удар. Бонучи също не успя да си вкара дузпата, а след него Швайнщайгер прати топката над вратата. Фаталната дузпа, която бе изпусната бе на Дармиан и след него Хектор вкара и прати Германия на полуфинал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
122