Класическа Германия продължава напред, без да си дава много зор (видео)


FUTBOL-TV

Класическа Германия продължава напред, без да си дава много зор (видео)

Германия се наложи с класическото 3:0 над Словакия в 1/8-финална среща от Евро 2016. Срещата вървеше под диктовката на Бундестима, който логично стигна до лесен успех. След само 8 минути игра резултатът беше открит. След един ъглов удар топката не бе изчистена добре от словашката отбрана и попадна у Жером Боатенг, който стреля от движение по земя от около 25 метра и прати топката в долния ъгъл на вратата - 1:0.

В 13-ата минута немците можеха да удвоят аванса си, но Йозил пропусна от дузпа, отсъдена за нарушение на Шкъртел срещу Гомес. В 23-ата минута отново Йозил бе близо до гола, но неговия удар мина до гредата. При едно от малкото си положения - словаците бяха близо до гол, но удар на Куцка бе отразен от Нойер.

В 43-ата минута интригата в срещата приключи. След индивидуален рейд по крилото, Дракслер нахлу в наказателното поле и намери Марио Гомес, който отблизо не сгреши. След почивката нещата не се промениха и Германия продължи да доминира, но стигна до само още един гол. Той бе факт в 63-ата минута. Тогава Юлиан Дракслер успя да се разпише след грешка в словашката отбрана. Тони Кроос центрира от ъглов удар, Хумелс успя да насочи топката към Дракслер, който оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
120