Франция измъкна победата от Румъния на старта на Евро 2016 (видео)


В. Мухарски

Франция измъкна победата от Румъния на старта на Евро 2016 (видео)

Франция се наложи над Румъния с 2:1 в първа среща от Евро 2016. Преди началото бе официалното откриване на първенството, което предложи красива хореография.

Иначе срещата започна с отлично положение за гостите. Още в 4-ата минута на Лорис му се наложи да се намесва решително. Вратарят направи фантастично спасяване след изпълнение на корнер от страна на румънците и удар от непосредствена близост на Станку. Отговорът на "петлите" не закъсня и в 14-ата минута Гризман първоначално не успя да нацели топката, но имаше късмет и топката се върна при него и нападателят уцели греда след удар с глава.

В 36-ата минута Пайе центрира отдясно и Гризман стреля, но топката мина встрани от вратата на Румъния. До края на първата част пропуск направи и Погба, а румънците имаха претенции за дузпа, която не бе отсъдена. Втората част започна по подобие на първата и северните ни съседи бяха тези, които стартираха по-добре. Първо Андоне бе спрян в последния момент от бранител на "петлите", а минута след това Станку получи топката в наказателното поле на домакините, овладя на гърди и стреля от въздуха, но не уцели вратата.

В 52-ата минута Жиру получи топката от Пайе в наказателното поле на гостите и опита удар, но право в ръцете на Татарушану. В 56-ата минута Пайе центрира отляво, а Погба стреля от воле, но Татарушану спаси.

Така се стигна до 58-ата минута, когато резултатът бе открит. Оливие Жиру бе точен за Франция, след като засече центриране с глава, току пред Кристиан Татарушану. Десетина минути по-късно Богдан Станку реализира дузпа, с която направи резултата 1:1. За разлика от положението през първата част, тук останаха съмнения за това дали наистина има нарушение в наказателното поле.

Минута преди края на редовното време Димитри Пайе отправи фантастичен изстрел извън наказателното поле, с което донесе радост на по-голямата част от феновете по трибуните.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
162