Стърлинг: Ще се опитаме да спечелим Европейското


Н. Гавазов

Стърлинг: Ще се опитаме да спечелим Европейското

Полузащитникът на Манчестър Сити Рахим Стърлинг разказа за своя първи сезон в клуба, а също така коментира целите пред националния отбор на Англия на предстоящото Европейско първенство по футбол.

"Бях разочарован, когато получих травмата. Започнах да се съмнявам, дали ще се върна в състава и дали ще замина за Европейското. Когато до теб има толкова много топ футболисти, тогава трябва повече да се стараеш, за да се възстановиш и да се върнеш на терена", заяви Стърлинг.

"Първият сезон в Сити се оказа полезен за мен. Научих много нови неща и разбира се, ще използвам получената информация за следващия сезон. Не вкарах много голове, както ми се искаше, но пък станах по-силен в психологически план. За мен е важно да не слушам какво се говори отстрани, а да се концентрирам върху своите мисли и своята игра", каза още англичанинът.

"Много ми харесва маниера, в който Ходжсън ме използва. Рой ми каза да отивам напред, когато получавам топката. Определено се наслаждавам на футбола. Що се отнася до целите пред националния отбор, ние ще се опитаме да спечелим Европейското. Не сме наивни, но възнамеряваме добре да играем, а не просто да участваме в турнира. Трябва да следваме указанията на треньора, тъй като няколкото тактически модела, които той вкара в играта ни, вече работят много добре", завърши Стърлинг.

 

  Сподели
161