Агире напусна националния на Япония


Н. Гавазов

Агире напусна националния на Япония

Старши-треньорът на националния отбор на Япония Хавиер Агире бе уволнен заради подозрения в участие на договорен мач от първенството на Испания. Мексиканският специалист пое поста през август миналата година на мястото на италианеца Алберто Дзакерони, който напусна след слабото представяне на Япония на Световното първенство в Бразилия.

Името на Агире фигурира в делото за уговорен двубой между Сарагоса и Леванте през май 2011 година. Според версията на прокуратурата, Сарагоса е превел пари на банковата сметка на Агире и другите обвинени, които след това предали на играчите на Леванте. Сарагоса победи съперника си и запази своето място в испанския елит. Обвиняемите са заплашени от лишаване от свобода за срок от една до четири години, дисквалификация и парична глоба.

"Решихме да прекратим договора на Хавиер Агире. Искаме да избегнем евентуално негативно влияние на този казус върху подготовката на отбора за световното първенство. Има вероятност да бъде повдигнато обвинение на Агире и да започне съдебен процес", каза президентът на Японската футболна федерация Куния Дайни.

 

  Сподели
90