Платини: Искам да направя УЕФА по-силна


Н. Гавазов

Платини: Искам да направя УЕФА по-силна

Президентът на УЕФА Мишел Платини обясни причините да не се кандидатира за поста президент на ФИФА, а вместо това е решил да остане начело на УЕФА. Както е известно, по-рано се предполагаше, че французинът ще бъде един от конкурентите на Йозеф Блатер на изборите за глава на Световната организация, но в края на миналия месец стана ясно, че Платини няма намерение да застава начело на ФИФА и ще се съсредоточи върху работата си в УЕФА.

"Много се приказваше, че ще се кандидатирам за поста президент на ФИФА и аз наистина го обмислях, но в крайна сметка избрах УЕФА. Обичам нашата организация и възнамерявам да я направя още по-силна и по-добра", заяви Платини.

Функционерът коментира също така и правилата за финансовия феърплей, които все още срещат неодобрение от страна на част от футболната общественост.

"Целта ни е да защитим финансовата стабилност на футбола. Взехме някои трудни решения по отношение на финансовия феърплей, но тези мерки са насочени към опазване на икономическото здраве на футбола. Беше трудно, но справедливо. Финансовият феърплей има голямо влияние върху европейския футбол", добави французинът.

 

  Сподели
102