Чехия и Турция с победи в своята група


FUTBOL-TV

Чехия и Турция с победи в своята група

Чехия се наложиха като домакини над Исландия с 2:1 и по този начин запази стопроцентовия си актив от началото на квалификациите.

Мачът не започна много добре за домакините, които допуснаха ранен гол във вратата си. Исландците откриха резултата в 9-ата минута, когато Петър Чех направи неразчетено излизане и не успя да избие добре топката. Тя попадна в Бярнасон, който я върна към Сигурдсон, а той от своя страна я прати без проблеми в опразнената врата.

Чехия стигна в продължението на първата част, когато след центриране в наказателното поле, Пудил с глава подаде към Кадерабек, а той с прецизен удар не остави шанс на вратаря. В 61-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат. Вратарят на исландците Халдорсон си вкара автогол. Топката бе центрирана, последва рикошет в защитник на Исландия и подлъга вратаря, който от няколко сантиметра я отклони в собствената си мрежа.

В другия мач от групата Турция постигна първата си победа от началото на европейските квалификации. Южните ни съседи се наложиха с 3:1 над Казахстан. Головете за домакините реализираха Бурак Йълмъз на два пъти и Сердар Азиз. В заключителните минути на срещата гостите получиха правото да изпълнят дузпа, а точен от бялата точка бе Самат Смаков.

  Сподели
131