Саутгейт следи трима за опорната зона


Н. Гавазов

Саутгейт следи трима за опорната зона

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт държи под око трима полузащитници, които нямат предишен опит в националния отбор.

Англия има приятелски мачове срещу Бразилия и Белгия следващия месец и тези високопоставени съперници предоставят добра възможност на Саутгейт да види някои играчи в действие с поглед към Евро 2024 следващото лято.

Особената загриженост на Саутгейт е в опорната зона, защото Калвин Филипс, ключовият играч на Англия под ръководството на Гарет, бе в ужасна форма.

След като замина за Уест Хем от Манчестър Сити под наем през януари, Филипс успя да се отчете с две ефективни грешки и едно изгонване.

В допълнение към Филипс, Деклан Райс, Джордан Хендерсън и контузеният в момента Трент Александър-Арнолд успяха да играят в опорната зона в последните мачове.

Така Саутгейт насочи вниманието си към други халфове и Daily Mail може да потвърди, че Гарет има трима на радара си: Коби Майну от Манчестър Юнайтед, Харисън Рийд от Фулъм и Джеймс Уорд-Праус от Уест Хем.

Най-смелият ход на Саутгейт би бил да привлече 18-годишния Майну, който все още не е канен над отбора на Англия U-19.

  Сподели
110