Чеферин: Най-голямата грижа е сигурността на феновете


Н. Гавазов

Чеферин: Най-голямата грижа е сигурността на феновете

Президентът на Съюза на европейските футболни асоциации Александър Чеферин говори за провеждането на предстоящото Европейско първенство в Германия в условията, когато Украйна продължава да се съпротивлява на пълномащабната инвазия на руските нашественици и въоръжения конфликт между Израел и палестински бойци водена от Хамас продължава.

На фона на възможното класиране за финалната част на ЕВРО-2024  на националните отбори на Украйна и Израел, които може да се срещнат в плейофите, УЕФА е развълнувана от организирането на достатъчно ниво на сигурност в условията на континентално първенство.

"В тези луди времена, когато светът полудява от геостратегическа гледна точка, най-голямата грижа е сигурността. Не се страхувам само от това, което може да се случи на стадионите. Защото стадионите, сигурен съм, ще бъдат адекватно защитени. Но феновете ще бъдат във всички градове и села.

Все пак нека бъдем оптимисти. Все още мисля, че всичко ще бъде наред с подкрепата на германските власти, които са много склонни да ни помогнат “, заяви Чеферин.

  Сподели
93