Камерун измъкна победата и се класира за плейофите


Н. Гавазов

Камерун измъкна победата и се класира за плейофите

Днес, 23 януари, се проведе мачът от 3-ия кръг на груповата фаза на Купата на африканските нации, в който се срещнаха националните отбори на Гамбия и Камерун. Камерун спечели с 3:2.

В 56-ата минута нападателят на Камерун Карл Токо Екамби изведе отбора си напред. В 72-ата минута гамбийският халф Абли Джалоу изравни резултата. В 85-ата минута капитанът на Гамбия Омар Коли направи 2:1, но две минути по-късно защитникът Джеймс Гомес прати топката в собствената си врата, изравнявайки резултата. Победата за Камерун донесе Кристофър Ву в 90+1 минута.

В паралелен мач от квартета Сенегал победи Гвинея. В 62-ата минута сенегалският защитник Абдулайе Сек откри резултата, а в 90+1-вата минута Илиман Ндиайе затвърди преднината на сенегалците. След три изиграни срещи от груповата фаза на Купата на африканските нации отборът на Сенегал е лидер в групата с девет точки и достигна до плейофите на турнира. Камерун събра четири точки и зае второ място в група, изпреварвайки Гвинея по допълнителни показатели. Гамбия е последна с нула точки.

  Сподели
170