Фабиан Нюрнбергер от Дармщат става национал на България


FUTBOL-TV

Фабиан Нюрнбергер от Дармщат става национал на България

Помощник-треньорът на България Георги Донков се е срещнал с халфа на Дармщат Фабиан Нюрнбергер, който е спряган като бъдещо попълнение за националния ни отбор, твърди "Мач Телеграф". Срещата се е състояла преди домакинския двубой с Волфсбург, загубен с 0:1, в който Нюрнбергер не игра заради контузия.

Нюрнбергер изненадал приятно Донков с новината, че от клуба му са задействали процедурата, която ще позволи на халфа да играе за България. Бащата на Фабиан е немец, а майка му е българка.

24-годишният Нюрнбергер играе като дефанзивен халф в тима от Първа Бундеслига, но може да се подвизава и като халф-бек в схема с трима в защита. Той е сред основните фигури в Дармщад. Играл е в 12 от 16-те мача през есента. Има и едно попадение. Вкарва при загубата с 1:2 от Бохум. Има на сметката си и 2 асистенции.

В националния отбор вече играе един футболист от Германия с български корени - Лукас Петков. Той е част от Гройтер Фюрт, който обаче е във Втора Бундеслига.

Списъкът от набелязани играчи за националния отбор обаче е доста по-широк и той бе изготвен още в ерата на Младен Кръстаич.

  Сподели
210