Сеп Майер: Не бих върнал Кроос в националния отбор


Н. Гавазов

Сеп Майер: Не бих върнал Кроос в националния отбор

Бившият вратар на Байерн Сеп Майер говори за евентуалното завръщане на полузащитника на Реал Мадрид Тони Кроос в националния отбор на Германия. По-рано се появи информация, че треньорът на Бундесманшафт Юлиан Нагелсман може да повика 33-годишния футболист за предстоящите мачове.

"Не бих върнал Кроос в националния отбор. Не мисля, че ще е добре, ако отново играе за националния отбор. Имаше време да играе за националния отбор. На негово място имаме много други талантливи играчи, които могат да помогнат на отбора.

Лично аз не бих се обадил на Кроос отново. Но това не означава, че той е лош играч и не е направил нищо за германския футбол“, заяви Майер.

Кроос игра за националния отбор в продължение на 11 години (от 2010 до 2021 г.). През този период халфът участва в 106 мача, в които отбеляза 17 гола.

През този сезон Кроос изигра 23 мача за Реал във всички турнири, в които отбеляза един гол и шест асистенции. Договорът на играча с мадридския клуб е валиден до края на юни 2024 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 14 милиона евро.

  Сподели
141