Роналдо вкара, Словакия се класира, а Черна гора остава в битката


Н. Гавазов

Роналдо вкара, Словакия се класира, а Черна гора остава в битката

В рамките на квалификационния цикъл за ЕВРО 2024 националният отбор на Черна гора се срещна на свой терен с Литва в група G и победи с 2:0.

Този резултат позволи на черногорците да запазят шансовете си за второто стъпало в таблицата преди последния кръг срещу Унгария, която вече си осигури пропуск за финалите в ГерманияСърбия ще играе последния си мач срещу България.

Черна гора - Литва 2:0

Голове: Куч, 3, Йоветич, 48

Националният отбор на Португалия, който вече си гарантира участие на следващото Европейско първенство, спечели убедителна победа над Лихтенщайн.

Головете за португалците отбелязаха Кристиано Роналдо и Жоао Кансело, а попадение на Гонсало Рамуш бе отменен в края на мача.

Лихтенщайн - Португалия 0:2

Голове: Роналдо, 46, Кансело, 57

В паралелен мач от групата националният отбор на Словакия успя да си гарантира пропуск за ЕВРО 2024 за кръг преди края на квалификациите, побеждавайки Исландия в резултатен мач — 4:2.

Благодарение на тази победа момчетата на Франческо Калсона имат 19 точки, което ги прави недостижими за Люксембург.

Словакия - Исландия 4:2

Голове: Куцка, 30, Дуда, 36, Хараслин, 47, 55 - Оскарсон, 17, Гудьонсен, 74

Люксембург, въпреки днешната победа над националния отбор на Босна и Херцеговина,  загуби шансовете си за второто място в таблицата на група J. Напомняме, че хората на Люк Голц са приятната изненада на турнира и завършват трети в групата си, пред Исландия, Босна и Херцеговина и Лихтенщайн.  

Люксембург — Босна и Херцеговина 4:1

Голове: Олесен, 6, Жерсон Родригес, 30 (дузпа), 90+5, Муякич, 55 (AG) - Гойкович, 90+4

 

Ето и други резултати:

Грузия - Шотландия 2:2

Естония - Австрия 0:2

Азербайджан - Швеция 3:0

  Сподели
259