България изпусна Унгария в срамен мач


FUTBOL-TV

България изпусна Унгария в срамен мач

България игра добре, но в крайна сметка - двубоят срещу Унгария завърши наравно - 2:2 в европейска квалификация, за която ще се говори в следващите дни, най-вече заради случващото се извън стадиона. Фенове на ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Славия и др. се събраха на протест, който обаче се превърна във война с полицията.

А на терена, родните национали играха добре и бяха близо до победата. Автогол на Алекс Петков в самия край лиши България от успеха и донесе радост на Унгария, които се класираха за Евро 2024.

Двубоят не започна добре за България. В 10-ата минута  Доминик Собослай центрира от фаул пред вратаря Наумов, където Адам с глава отблизо простреля стража на "лъвовете" - 1:0 за Унгария.

България успя да изравни резултата в 24-ата минута на мача. Тогава Филип Кръстев проби през центъра и видя вдясно Кирил Десподов. Този път родният капитан действа по-добре и подаде по земя към Спас Делев. Нападателят финтира Собослай и стреля, след което с рикошет топката влетя в унгарската врата - 1:1.

В 35-ата минута Валентин Антов получи втори жълт картон за влизане в глезена на Мартин Адам в центъра на терена - България остана с десетима души на игрището. Скоро след това Илия Груев получи директен червен картон. Реферът обаче прегледа решението си с VAR и отмени правилно санкцията за играча на Лийдс.

В 58-ата минута крайният бранител на Борнемут - Милош Керкес, получи втори жълт картон, след като посегна много лошо с бутонките напред към Алекс Петков. Така численото равенство на терена бе факт.

В 77-ата минута "трикольорите" получиха право да изпълнят дузпа. Това стана, след като Десподов пусна топката между краката на Адам Наги, а Атила Салай го препъна и реферът отсъди дузпа за нашите. Зад топката застана именно фаулираният ни футболист, който с десния крак поведе в"лъвовете" напред в резултата - 2:1.

В самия край Алекс Петков си вкара автогол и това донесе радост на гостите, които се класираха за европейското. 

  Сподели
468