Бейли може да стане секретното оръжие на Англия за Мондиал 2018


Н. Гавазов

Бейли може да стане секретното оръжие на Англия за Мондиал 2018

Изгряващата звезда на Байер Леверкузен Леон Бейли може да стане секретното оръжие на националния отбор на Англия на Световното в Русия през лятото. 22-годишният футболист по впечатляващ начин провежда този сезон, с което предизвика интереса на водещи европейски клубове, включително на грандове като Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Тотнъм. Самият Леон категорично заяви, че Висшата лига на Англия е неговата мечта.

Талантливият полузащитник записа на сметката си девет гола и пет асистенции в 20 мача през текущия сезон, увеличавайки своята трансферна стойност до 75 милиона паунда.

При това борбата за Бейли се води не само на клубно ниво, но и на международно. Леон до момента не е задействан за нито един мъжки национален отбор, макар че по-рано игра за младежите на Ямайка.

Футболистът не само може да представлява карибската островна държава, където е роден, но и Белгия, Малта и Англия, защото бабата и дядото на играча имат британски паспорти.

Както съобщават британски източници, наставникът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт сериозно се е замислил над това официално да се обърне към Бейли и да го призове да помогне на "Трите лъва" на турнира в Русия през това лято. Предполага се, че Леон трудно ще откаже, ако наистина получи предложение.

Напомняме, че за националния отбор на Англия играе още футболист с ямайски корени, това е крилото на Манчестър Сити Рахим Стърлинг, който е близък приятел на Бейли.

 

  Сподели
89