Гигс: Ще помогна на Бейл с контузиите


И. Ангелов

Гигс: Ще помогна на Бейл с контузиите

Новият мениджър на Уелс Райън Гигс вярва, че неговият опит с опазването на доброто здраве ще помогне на кариерата на Гарет Бейл. Уелското крило отново страда от контузии в новия сезон на Реал Мадрид и до момента той има само 6 мача като титуляр в испанската Ла Лига. 28-годишният пропусна и последните две квалификационни срещи на Уелс за Световната купа в Русия, след които тимът отпадна от най-големия футболен форум.

"Всичко е до това да предадеш познанията си, които си натрупал като играч. Аз очевидно играх дълго и се изправих срещу различни неща. Това ще е наш разговор защото всички искат да видят здрав Гарет Бейл, и всички искат здрав национален отбор, така че да имаш най-добрите си играчи.

"Аз ще говоря с всички опитни играчи. Искам да получа мнение от тях, да чуя какво ги тревожи, и понякога мога да взема съветите им, понякога - не. Трябва да получиш пълна картина за нещата, които работят през последните години. За да си успешен ти трябва атмосфера, в която играчите сами се натискат един друг за подобрение. 

"Аз играх в такъв клуб много години - в тренировките беше толкова тежко, че когато идваха срещите през уикенда всичко беше лесно. Такава атмосфера искам да създам, в която мачовете са лесни, защото тренировките са били тежки."

  Сподели
125