Конте: Концентриран съм над Челси, не искам да водя Италия


И. Ангелов

Конте: Концентриран съм над Челси, не искам да водя Италия

Мениджърът на Челси Антонио Конте официално отрече слуховете, които го свързват с наследяване на Джан Пиеро Вентура начело на националния отбор на Италия. Конте обяви, че е напълно отдаден на сегашния си отбор и не мисли за напускане:

"В момента аз съм концентриран да направя най-доброто за Челси. Аз единствено искам да създам добра структура тук. Искам да имаме основа в този отбор. Миналата година спечелихме титлата, но ние знаем, че има много работа за вършене и аз съм много отдаден на Челси. 

"Чувството ми е същото както на всеки италианец. На първо място съм много тъжен. Това е голям стоп в движението на футбола ни. След 60 години да пропуснеш Световно. Знаете колко е важен футболът в Италия. 

"Футболът е на върха на интересите на всеки човек, но аз мисля, че задружно трябва да намерим решение. Всеки отдел в Италия трябва да поеме отговорност, защото когато се провалиш, цялата страна се проваля.

"Това не е по вина на един или двама, или трима души. В този случай аз мисля, че това е мой провал, ваш провал (на медиите - б.ред.), провал на Италия, и това е много тъжен момент. Ние трябва да го използваме и да оценим нещата, да намерим правилното решение - не само с думи, но и действия.

"Ако намерите мениджър и не му дадете възможност да се представи най-добре, то неговата смяна няма да реши нищо. Трябва да му се предостави възможност да промени нещо, а не да прескача препятствия."

  Сподели
90