Вентура: Ставам голям фен на националния отбор на Италия


Н. Гавазов

Вентура: Ставам голям фен на националния отбор на Италия

Бившият старши-треньор на националния отбор на Италия Джампиеро Вентура, под чието ръководство "Скуадра Адзура" за първи път от 60 години не попадна във финалната част от Световно първенство, коментира своето уволнение.

"Последните дни бяха трудни и тъжни. След като не успяхме да се класиране за Мондиал 2018 остава усещането за незавършеност. Работата в националния ми даде чувство за съпричастност и гордост, които по-рано никога не бях изпитвал. Аз съм искрен и професионално се посветих на тази работа. Не успях да постигна успех, но работих с група играчи, на които никога няма да престана да благодаря.

Във футбола победите се постигат в резултат на работата на много хора. В същото време пораженията, особено най-болезнените, не могат да се обяснят с една причина. В такива моменти трябва да се появи отговор на цяла редица въпроси. Сега аз ставам най-големият почитател на националния отбор на Италия. Надявам се, че моят приемник ще успее да върне отбора на този връх, на който заслужава да бъде", заяви Вентура.

 

  Сподели
63