Саутгейт: Челси спря развитието на Лофтъс-Чийк


И. Ангелов

Саутгейт: Челси спря развитието на Лофтъс-Чийк

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт вярва, че добрите старши играчи в състава на Челси не са дали възможност на Рубен Лофтъс-Чийк да покаже способностите си в тима. Младежът бе един от най-добрите играчи на терена когато Англия задържа Германия до 0:0 в петък вечер в приятелска среща.

"Аз познавам Рубен от много време - мисля, че за първи път го видях за под-16 годишните национали. Аз мисля, че Деле Али игра в онзи мач, също. И когато видите физиката му ще ви е ясно какъв тип играч е. Сега аз видях това, което и всички вие срещу Германия - той е толкова технически надарен. 

"Той се пребори с трудния период в Челси където тренираше с мъжете, които знаят за таланта му. Дали заради тях той не се разви? Да. Те вероятно видяха заплахата за местата си. След като напусна и заигра редовно този сезон това му помогна. Аз го гледах рано в сезона и видях проблясъци. Аз мисля, че той може да влияе на големи мачове. 

"Той може да добави качество в последната фаза. Той може да започне и да вкарва с оглед уменията му. Останах доволен от влиянието му в играта. Той получаваше топки зад средната им линия и пробиваше към вратата, като раздаваше пасове. Той може да получава топката под напрежение, което е страхотно умение. 

"И той е тихо, възпитано момче. Надявам се да получи голяма доза увереност от срещата защото той показва на какво е способен. Имал съм дълги разговори с него през годините за това в кое той е много силен и къде трябва да се развие."

  Сподели
89