Дания - Ирландия: Скандинавците ще вземат малка преднина


Н. Гавазов

Дания - Ирландия: Скандинавците ще вземат малка преднина

Дания - Ирландия
Стадион: "Телиа Паркен", Копенхаген
Дата: 11.11.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич

Дания и Ирландия се срещат в първи мач от плейофите за класиране за финалите на Мондиал 2018. Общото между съперниците е, че те заслужиха правото да се борят за виза за Световното едва в последния момент, като в интерес на истината в началото на квалификациите малко бяха тези, които вярваха, че датчани и ирландци ще успеят да стигнат дотук.

Дания, която се представи много силно през втората част на кампанията, започна с две поражения от първите си три мача, но след това записа седем двубоя без поражение, с 5 победи и 2 равенства, оставяйки зад себе си отборите на Черна гора и Румъния. Впечатляващ бе двубоят срещу Полша, който скандинавците спечелиха с 2:1. В последния кръг на квалификациите хората на Аге Харейде направиха равенство срещу Румъния, но тази среща вече бе за статистиката, защото датчаните си бяха осигурили второто място.

Не така стояха нещата при ирландците. В последния кръг те гостуваха на фаворита Уелс и имаха нужда само от победа, за да завършат втори. И чудото стана - гол на Джеймс Макклейн донесе победата за "зелените", хвърляйки уелсците в истински шок. Бомбата бе голяма, но поглеждайки статистиката, ще видим, че хората на Мартин О'Нийл имат само една загуба от десет мача, от които спечелиха пет. Това показва, че ирландците са корав отбор, който трудно може да бъде победен.

Новините от отбора на Дания са добри - в строя са всички титуляри, след като стана ясно, че травмата на капитана Симон Кяер е лека.

Проблемите са в състава на гостуващия отбор. Джеймс Макарти, Ричард Кеог и Шон Магуайр няма да играят никаква роля в тези квалификации, защото лекуват травми. На всичкото отгоре Дейвид Мейлър е наказан, а Джеф Хендрик е под въпрос.

Ирландия има положителна статистика срещу Дания, с 5 победи и 5 равенства от 13 мача. Последният двубой между двата тима се състоя през 2007 година, когато в приятелски мач островитяните се наложиха с 4:0.

Фаворит в сблъсъка са домакините. Съставът на датчаните изглежда по-силен, а не бива да се пренебрегва и подкрепата от трибуните, която скандинавците ще получат. Най-голямото предимство на Дания обаче идва от това, че противникът е без важни ключови играчи.

Разбира се, не бива и да си помисляме, че гостите ще излязат като обречени. Напротив, очакваме и двата тима да покажат голям боен дух, както го направиха през целия квалификационен цикъл. Напълно е възможно двата отбора да не успеят да се победят и препоръката ни към търсачите на силните усещания е спокойно да играят този мач "Х". А тези, които не обичат риска, могат с чиста съвест да заложат на "1".

Прогноза: Дания - Ирландия 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147