Кариерата на Дринкуотър в националния е под заплаха


Н. Гавазов

Кариерата на Дринкуотър в националния е под заплаха

Кариерата на полузащитника на Челси Дани Дринкуотър в националния отбор на Англия се оказа под заплаха, след като футболистът отхвърли SOS -сигнала на старши-треньора на тима Гарет Саутгейт. Напомняме, че 27-годишният футболист премина от Лестър в лагера на "сините" в последния ден за трансфери - може би Дани се е надявал да постигне нови висоти в кариерата и да бетонира мястото си в националния си отбор.

Футболистът обаче веднага попадна в лазарета и бе принуден два месеца да чака своя дебют за новия си тим. Към момента Дринкуотър има само две появи на терена, с общо игрово време от 22 минути.

През уикенда срещу Манчестър Юнайтед Дани отново се сблъска с проблеми с мускула, което го накара да откаже повиквателна от Гарет Саутгейт, който пък се липи от услугите на шест полеви играча в навечерието на мачовете с Германия и Бразилия.

Според неофициални източници, Саутгейт е останал дълбоко опечален от нежеланието на Дринкуотър да помогне на националния си отбор в трудния момент и сега може да се смята, че международната кариера на играча може да се смята за приключила.

"Дали ще го извикам за мачовете през март? не знам. Предстои ми да мисля над това. Може би тогава ще се върнат в строя другите играчи. Не мога да разсъждавам над хипотетични неща. Това е моят отговор. Постоянно говор на играчите, че за да бъдеш извикан в националния, ти трябва да си на пика на физическите си възможности и да си готов да се трудиш. Той не бе във форма по време на последните три сбора. Нищо не можеш да направиш с това. Мислех, че има смисъл да се поинтересувам за състоянието му и този път, отчитайки това, че той играе за Челси и играе на добро ниво, но той почувства, че не е готов за поканата", заяви Саутгейт.

 

  Сподели
137