Сампаоли предвидил провала на Чили още през 2015 година


Н. Гавазов

Сампаоли предвидил провала на Чили още през 2015 година

Бившият старши-треньор на националния отбор на Чили Хорхе Сампаоли, който сега е начело на националния отбор на Аржентина, през 2015 година е изразил съмнения в това, че чилийците ще се класират за финалите на Мондиал 2018 в Русия. Детайлите от разговора с аржентинския специалист бяха публикувани на 12 октомври от Las Últimas Noticias.

"Има играчи, които вече не съответстват на изискванията. Всеки път, когато виждам Варгас в действие, той изглежда все по-зле. Матиас Фернандес също не съответства на нивото на националния отбор, към който аз се стремя. Пиния мисли само за празници, когато го повикам. Нито един от тях не е готов да играе в квалификациите, които ни очакват.

Що се отнася до Видал, на него му харесва да се присламчва към бутилката и той не може да се контролира. Когато се прибирахме от Лима, той дойде при мен и ме попита може ли да пие бирата, която купи от летището. Дадох отрицателен отговор и поисках ръководството на федерацията да обърне внимание на това. Но той и останалите си отвориха бутилките, въпреки всичко.

На Медел му харесват развлеченията, но той поне не пие. Алексис Санчес понякога се събужда със слушалки на главата и обядва сам, не общува с никого. те карат Браво да носи отговорност, но отборът се ръководи от бандата на Пиния. Ако ние продължаваме по същия начин и не проведем съществени промени, националният едва ли ще попадне на Мондиала", заяви Сампаоли.

Съгласно неофициални източници, в споменатата банда влизат Гонсало Хара, Видал, Жан Босежур, Хорхе Валдивия и Маурисио Пиния.

 

  Сподели
106