София ще остане непревземаема и за Франция


FUTBOL-TV

София ще остане непревземаема и за Франция

България - Франция
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 07.10.2017 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Матео Лаос (Испания)


България приема Франция на националния стадион "Васил Левски" в световна квалификация за Мондиал 18. "Петлите" са считани за фаворити, но тяхното притеснение се крие в това, че "трикольорите" са непобеден домакин от първия си мач в груповата фаза. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - Х.

В състава на България има малко проблеми преди мача. Петър Хубчев няма да може да разчита на наказаните Ивелин Попов и Ивайло Чочев. И двамата ще бъдат на линия чак за последния мач срещу Люксембург. Вторият невинаги е титуляр, но не така стоят нещата с Попето, който е несменяема част от тима през последните години. Играчът на Спартак Москва дори си върна капитанската лента, след като Светослав Дяков не попадна в състава в последните няколко срещи на А отбора ни. В тяхно отсъствие лентата ще сложи асът на ЦСКА Станислав Манолев, който ще заеме обичайната си позиция по крилото.

Добрата новина е, че на другото крило ще се завърне Александър Тонев, който беше контузен и не взе участие в двубоите срещу Швеция и Холандия. Друг играч, който се завръща след контузия е Спас Делев. Именно нападателят от село Ключ се очаква да заеме мястото на Ивелин Попов за двубоя с "петлите". Други промени не се очакват.

Впечатление прави отсъствието на Георги Миланов от групата на България. Играчът на ЦСКА Москва беше титуляр срещу Швеция и подаде за първия гол на Станислав Манолев, а с Холандия влезе като резерва в 23-ата минута. В групата пък се завърна защитникът на софийския ЦСКА Николай Бодуров. Той бе отстранен от състава заради реплики към треньорския щаб, но очевидно вече всичко е изгладено. Все пак е по-вероятно Бодуров да остане на пейката.

"До последно не знаем кои ще започнат. Решаваме го след последната тренировка. Франция е един от най-силните отбори не само в Европа, но и в света. Аз обаче и като футболист, и като треньор никога не съм отдавал толкова голямо значение на това срещу кого играеш. Смятам, че мотивацията на един състезател трябва винаги да бъде на много високо ниво. Не вярвам в слуховете за проблеми в защитата на Франция, нито пък на аналогиите, че сега имаме Костадинов в състава си и през 1993-а - също. Липсата на Попов и Чочев не ме притеснява толкова. Националният отбор е играл и без Стоичков, без Костадинов, без Сираков", заяви Петър Хубчев.

В състава на Франция се завръща Димитри Пайе, който бе извън групата за предните срещи. Същото се отнася и за Муса Сисоко от Тотнъм. За сметка на това Дешан е взел решение да не вика Набил Фекир от Лион и Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед.

"Петлите" имат проблеми с окомплектоването на защитата. С травми са Бенжамен Менди, Лоран Косиелни, Лайвин Курзава и Джибрил Сидибе. Двубоят пропускат още Усман Дембеле и Пол Погба. Селекционерът на тима Дидие Дешан отчете като най-голяма липса отсъствието на централния бранител на Арсенал Лоран Косиелни. Всичко това вероятно ще доведе до нетрадиционна двойка централни защитници от Реал Мадрид и Барселона в лицето на Рафаел Варан и Самюел Юмтити.

“Не е нужно да драматизираме твърде много, но знаем, че мачът с България е изключително важен. Наясно сме какво означава да спечелим трите точки в София. Стига с този 17 ноември 1993 година! Голяма част от играчите ми дори не са били родени тогава. Важни са само трите точки и участието ни на световното първенство в Русия", заяви Дешан преди двубоя.



ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - България

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.09.2017 СП квал. гр. A Холандия 3 - 1 България
31.08.2017 СП квал. гр. A България 3 - 2 Швеция
09.06.2017 СП квал. гр. A Беларус 2 - 1 България
25.03.2017 СП квал. гр. A България 2 - 0 Холандия
13.11.2016 СП квал. гр. A България 1 - 0 Беларус


Последни 5 срещи - Франция

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.09.2017 СП квал. гр. A Франция 0 - 0 Люксембург
31.08.2017 СП квал. гр. A Франция 4 - 0 Холандия
13.06.2017 Приятелски срещи Франция 3 - 2 Англия
09.06.2017 СП квал. гр. A Швеция 2 - 1 Франция
02.06.2017 Приятелски срещи Франция 5 - 0 Парагвай


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
07.10.2016 СП квал. гр. A Франция 4 - 1 България
  Сподели
199