Австралия - Германия: Световните шампиони са фаворит в мача


Н. Гавазов

Австралия - Германия: Световните шампиони са фаворит в мача

Австралия - Германия
Стадион: "Олимпийски", Сочи
Дата: 19.06.2017г.
Час: 18:00
Съдия: Марк Гейджър (САЩ)

За третия игрови ден от Купата на Конфедерациите е предвиден само един мач, този между световния шампион първенеца на Азия. Разбира се, веднага ще охладим ентусиазма на онези фенове, които не следят отблизо турнира, правейки уточнението, че Германия пристигна в Русия с експериментален състав, в който най-опитните играчи са Дракслер, Кимих и Джан. Очевидно е, че за Йоахим Льов е по-важно да даде закалка на резерва и също така да възпитава лидерски качества в гореизброените играчи. Ако от този експеримент последва и титла, тогава плановете ще са на 100% изпълнени. Разбира се, това разкрива възможност пред почитателите на залозите да потърсят изненадата в мачовете на Бундестима, защото букмейкърите дават най-високи шансове за спечелване на Купата на Конфедерациите именно на Германия, т.е. всеки знак, който не е победа на световните шампиони, би следвало да е много висок.

"Сокерос" (или популярното у нас "кенгурата") са шампиони на Азия, но според котировките на букмейкърите, австралийците са по-нависоко само от своите съседи от Нова Зеландия. Главната задача на отбора от Зеления континент е да провери себе си в сблъсъци със съперници от топ ниво преди решаващите битки от световните квалификации, а там австралийците са без загуба, но и трети в групата, на точка след Япония и Саудитска Арабия и с шансове 50 на 50 да заемат някое от първите две места, даващи право на участие на финалите на Мондиал 2018.

Вече казахме, че Льов доведе експериментален състав в Русия. Що се отнася до Анге Постетекоглу, той доведе най-добрите си футболисти, но без Миле Йеденак. Полузащитникът на Астън Вила получи травма в световната квалификация със Саудитска Арабия на 8 юни и пропуска турнира.

Няма да изненадаме никого, ако кажем, че Германия е фаворит в мача. Тук може да добавим и опция за гол на Дракслер и над 2.5 гола в мача. От друга страна не е ясно как ще се представи този експериментален състав на Бундестима, така че почитателите на изненадите спокойно могат да опитат и знак "Х", чийто коефициент е около 5.00 и според нас напълно си заслужава риска.

Прогноза: Австралия - Германия 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Австралия:

15 ноември Тайланд - Австралия 2:2 (Квалификация за СП 2018)
23 март Ирак - Австралия 1:1 (Квалификация за СП 2018)
28 март Австралия - ОАЕ 2:0 (Квалификация за СП 2018)
08 юни Австралия - Саудитска Арабия 3:2 (Квалификация за СП 2018)
13 юни Австралия - Бразилия 0:4 (Приятелска среща)

Германия:

15 ноември Италия - Германия 0:0 (Приятелска среща)
22 март Германия - Англия 1:0 (Приятелска среща)
26 март Азербайджан - Германия 1:4 (Квалификация за СП 2018)
06 юни Дания - Германия 1:1 (Приятелска среща)
10 юни Германия - Сан Марино 7:0 (Квалификация за СП 2018)


Досегашни срещи:

Австралия - Германия

5 срещи
1 победа за Австралия
1 равенство
3 победи за Германия
Голова Разлика: 14:7 за Германия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
255