Десет от Франция надвиха Англия


И. Ангелов

Десет от Франция надвиха Англия

В една от очакваните приятелски срещи след изиграните квалификации за Световната купа през 2018-та, Англия гостуваше на Франция на "Щад де Франс" в Париж. Днес двата тима се разделиха при 3:2 за домакините след голове от Хари Кейн за гостите и Умтити, Сидибе и Дембеле за Петлите. В срещата бе отсъдена и дузпа след използване на видео повторения.

Още в 9-ата минута Хари Кейн изпрати Англия напред когато Деле Али центрира на втора греда и там Стърлинг овладя в наказателното поле. Крилото пусна топката с пета за захождащия Бертран, който центрира ниско за Кейн на чиста позиция и 1:0.

Последваха добри положения пред Дембеле и Жиру, но в 22-ата минута 1:1 направи Самуел Умтити, когато след центриране и удар с глава на Жиру, Том Хийтън успя да избие на пътя на защитника и той завърши с гол. 

В 43-ата минута отново след гол на защитник домакините оформиха обрат. Тук Джибрил Сидибе се възползва отново след блокиран удар на Хийтън, изпратен към противников играч за 2:1. На почивката английският вратар бе заменен от Джак Бътланд.

Втората част започна с дузпа за гостите. Деле Али навлезе сам срещу вратаря в наказателното поле и бе повален от Варан, като видео повторенията дадоха основания на асистентите на рефера да отсъдят решението, след което и бранителят бе изгонен с червен картон. Зад бялата точка застана Кейн и направи резултата 2:2 с удар в средата на вратата.

Въпреки числовото предимство англичаните позволиха още доста ситуации пред Бътланд. В 65-ата минута той спаси вратата си от Мбапе. В 71-ата Мбапе нацели и гредата, а при добавката Лемар прати топката през Бътланд, но Кейхил изчисти от гол-линията. В 78-ата минута неизбежното се случи когато Погба намери Мбапе на ръба на наказателното поле и младокът по прекрасен начин предостави топката на Дембеле за 3:2.

  Сподели
279