Клоп: Неуспехът ще ни направи по-силни


Н. Гавазов

Клоп: Неуспехът ще ни направи по-силни

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се надява, че поражението с 3:1 от Севиля във финала на Лига Европа ще стане ценен урок за неговия отбор. Блестящо изигравайки първото полувреме и повеждайки в резултата с фантастичен гол на Даниел Стъридж, "червените" внезапно и необяснимо се провалиха след почивката и допуснаха три гола. По този начин Ливърпул не само, че не спечели трофея, но и не успя да се класира за Шампионска лига. Клоп обаче се надява, че случилото се в Базел има на какво да научи неговите възпитаници.

"Започнахме добре мача, вкарахме чудесен гол, създавахме положения, вкарахме още един гол, който не бе признат. През второто полувреме бе важен не първият гол, а недостатъчната концентрация в ситуацията с второто попадение", заяви Клоп.

"Лошо се отбранявахме и нервничехме. Това показва, че нашето развитие все още не е на този стадий, както се надявахме, но ние ще използваме този опит, за да станем по-силни и аз съм убеден, че ще станем по-силни, ако го използваме правилно. Но тази вечер ние изпитваме горчивина и разочарование", добави немецът.

"Тази вечер не успяхме да достигнем своето ниво, а в това и се състои моята задача, за да използват момчетата своите възможности. Аз също нося отговорност за този мач, поради това не е нужно да се критикуват моите футболисти", завърши Клоп.

 

  Сподели
156