И Ливърпул не успя да спре Севиля в Лига Европа


FUTBOL-TV

И Ливърпул не успя да спре Севиля в Лига Европа

Севиля се наложи над Ливърпул с 2:1 във финала на Лига Европа, който се състоя в Базел.

През първата част англичаните бяха по-добрият тим и напълно заслужено стигнаха до гол. Даниел Стъридж се разписа в 35-ата минута с великолепно изпълнение с външен фалц, което намери далечния ъгъл на вратата на Сория, завършвайки хубава атака преминала през Фирмино и Коутиньо.

Първото полувреме ще се запомни и с многото грешки на съдийската бригада. Реферите подминаха на три пъти игра с ръка в наказателното поле на испанците и не посмяха да отсъдят дузпа в полза на Ливърпул. За Севиля единственото по-интересно положение бе дело на Кевин Гамейро, който в 31-ата минута пробва красив удар със задна ножица, но топката мина встрани от гредата.

След почивката обаче отборът на Севиля показа съвсем различно лице и стигна до пълен обрат. Още при първата си атака испанците изравниха. Ферейра намери Кемин Гамейро пред вратата и французинът от близка дистанция прати топката във вратата на Миньоле - 1:1.

В 64-ата минута Коке стреля и бе точен за 1:2, завършвайки комбинация между Витоло и Банега. В 69-ата минута Коке отбеляза и втория си гол в мача, след като топката попадна в краката му след грешка в отбраната на Ливърпул и капитанът на Севиля бе безпощаден, а играчите на Ливърпул се затичаха към рефера искайки засада, каквато не бе отсъдена. До края до нов гол не се стигна и така Севиля за пети път се поздрави с трофея в Лига Европа.

  Сподели
250