Коутиньо: Трябва да завършим сезона с великолепен резултат


Н. Гавазов

Коутиньо: Трябва да завършим сезона с великолепен резултат

Атакуващият полузащитник на Ливърпул Филипе Коутиньо разказа за прогреса на отбора под ръководството на Юрген Клоп, важността на спечелването на Лига Европа и за своята роля на терена.

"Лига Европа може да стане първият ми трофей в състава на Ливърпул. Това е сериозен турнир, като спечелването му може да ни даде място в още по-престижен турнир през следващия сезон. Освен това, печеленето на трофеи е важно за клуба и за кариерата на всеки футболист. Ливърпул дълго време не е печелил турнири и поради това всички ние сме съсредоточени върху решаването на тази задача", заяви Коутиньо.

"Ние ставаме по-добри с всеки изминал ден и с всеки мач. Може да видите, колко много се промени отборът. Той стана по-агресивен в нападение и по-добре се защитава без топка. И всичко това е благодарение на нашия мениджър", каза още бразилецът.

"Клоп иска от мен да помагам на защитата. Когато обаче получаваме топката, мениджърът ми предоставя пълна свобода. Аз се движа и градя точно както и останалите атакуващи футболисти", добави играчът.

"Трябва да завършим сезона с великолепен резултат във финала", завърши Коутиньо.

 

  Сподели
100