Нищо ново - Севиля е на финал в Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

Нищо ново - Севиля е на финал в Лига Европа (видео)

Севиля се наложи с 3:1 като домакин на Шахтьор Донецк в реванша от 1/2-финалите на Лига Европа на стадион "Рамон Санчес Писхуан". Така испанците се класират напред в турнира след равенството - 2:2 в първия мач. Две попадения за домакините отбеляза Кевин Гамейро в 9-ата и 47-ата минути, а едно добави Мариано в 59-ата. За гостите от Украйна точен беше Едуардо минута преди края на първото полувреме.

В 9-ата минута Кевин Гамейро открадна една топка в средата на терена, проби до наказателното поле и успя да промуши топката между краката на вратаря Пятов - 1:0. Гостите върнаха гола минута преди почивката. След бърза контраатака Марлос промуши топката през отбраната на Севиля към Едуардо, който озовал се сам пред вратаря не сбърка за 1:1.

Веднага след почивката Кевин Гамейро завърши с гол бърза контраатака на своя тим - 2:1. В 59-ата минута Мариано със страхотен удар от границата на наказателното поле оформи крайния резултат. До края испанците създадоха още положения, но в крайна сметка до нов гол не се стигна.

Така Севиля е на прага да се класира на исторически трети пореден финал в Лига Европа. Андалусийци са рекордьор по отличия в турнира – 4.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
133